Columbia reţine 4 persoane în cazul răpirii tatălui fotbalistului Luis Diaz

244 afișări
Imaginea articolului Columbia reţine 4 persoane în cazul răpirii tatălui fotbalistului Luis Diaz

Columbia reţine 4 persoane în cazul răpirii tatălui fotbalistului Luis Diaz

Luis Manuel Diaz a fost eliberat joi, la 12 zile după ce a fost răpit de bărbaţi înarmaţi pe motociclete într-o benzinărie din oraşul Barrancas, în apropiere de graniţa cu Venezuela, potrivit AFP.

"Am reţinut patru persoane care ar fi responsabile de răpirea lui Luis Manuel Diaz", a anunţat Poliţia din Columbia pe platforma de socializare X.

Potrivit autorităţilor, trei dintre suspecţi sunt membri ai unei bande cunoscute sub numele de Los Primos sau, alternativ, Los Primates, care s-a ocupat de "logistica răpirii" pentru ELN.

ELN, care se află în negocieri de pace cu guvernul, a descris răpirea de către una dintre unităţile sale drept o "greşeală".

Doi bărbaţi cu poreclele "Marlon" şi "El Negro" au fost arestaţi în zorii zilei de sâmbătă în Maicao din nordul Columbiei.

Un alt suspect, alias "Arenca", fusese reţinut la 31 octombrie în localitatea vecină Barrancas, a precizat parchetul.

Poliţia a găsit două arme de foc ascunse într-o piesă de mobilier în locuinţa unuia dintre suspecţi. Numele celui de-al patrulea suspect nu a fost dezvăluit.

Soţia lui Diaz, Cilenis Marulanda, a fost răpită împreună cu el pe 28 octombrie, dar a fost salvată câteva ore mai târziu.

Joi, după negocieri intense, rebelii l-au predat pe Diaz lucrătorilor umanitari într-o locaţie nedeclarată din munţii Serrania del Perija. El a fost apoi transportat cu elicopterul în oraşul Valledupar, la aproximativ 90 de kilometri de oraşul său natal.

Câteva ore mai târziu, el a ajuns cu maşina la vecinii care sărbătoreau în faţa casei sale, aflată sub paza poliţiei.

Răpirea a ameninţat să strice negocierile de pace cu miză mare dintre ELN şi guvernul preşedintelui de stânga Gustavo Petro.

Vineri, Diaz a declarat reporterilor că speră ca eliberarea sa să fie un pas spre "pacea în Columbia, astfel încât toată lumea, şi toţi ostaticii, să aibă şansa de a fi liberi".

Luis Manuel Diaz a fost fondatorul şi antrenorul de amatori al singurei academii de fotbal din Barrancas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici