Condiţii precare în plin sezon gripal, la o şcoală din Dolj: toalete murdare, fără apă şi săpun, la 50 de metri de clădire. FOTO

În plin sezon gripal, preşcolarii din comuna doljeană Călăraşi nu au apă, hârtie igienică sau săpun la toaletă. Imaginile cu toaleta aflată la 50 de metri de clădirea şcolii sunt greu de privit. Directorul şcolii se mândreşte, însă, cu „măsuri pentru prevenirea gripei”: „conştientizăm permanent”.

1321 afișări
Imaginea articolului Condiţii precare în plin sezon gripal, la o şcoală din Dolj: toalete murdare, fără apă şi săpun, la 50 de metri de clădire. FOTO

Condiţii precare în plin sezon gripal, la o şcoală din Dolj: toalete murdare, fără apă şi săpun, la 50 de metri de clădire. FOTO

În localitatea Sărata din comuna Călăraşi, judeţul Dolj, copiii de grădiniţă şi elevii şcolii învaţă în două clădiri separate, dar au toaleta în „în fundul curţii”, într-o clădire construită în urmă cu 20 de ani şi renovată acum 8 ani, potrivit reprezentanţilor şcolii.

Aici imaginile sunt greu de descris: nu este hârtie igienică, wc-uri sunt murdare, iar copiii nu au apă şi săpun să se spele.

Părinţii sunt revoltaţi şi se tem că, din cauza mizeriei, copiii se pot îmbolnăvi.

„Veniţi să vedeţi ce mizerie există în aceste cabine de toaletă. Nu există apă aici. În asemenea condiţii nu se poate trăi. Am avut fata la grădiniţă aici, până acum o săptămână, dar am fost nevoit să o mut la o grădiniţă privată pentru a evita eventualele boli pe care le poate contacta din aceste locuri. Copilul mi-a spus de atâtea ori că îi e frig, că nu au cu ce să se spele. Iarna, ies dezbrăcaţi din clasă şi merg 50 de metri până la toaletă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Florin Stănia, părintele unui copil din Sărata.

„Condiţiile lipsesc cu desăvârşire. Nu au apă, săpun. Ce să mai vorbim de respectarea normelor europene”, a spus Ionuţ Cebuc, un localnic din Sărata.

Potrivit directorului Şcolii din Sărata, Florin Onete, instituţie în subordinea căreia se află şi grădiniţa, copiii se pot spăla în şcoală: „Avem şi măsuri pentru prevenirea gripei. Conştientizăm copiii şi părinţii permanent. În şcoală există apă caldă, apă rece, cu prosop, săpun, cu tot ce este nevoie. Vin de la toaletă şi se spală în şcoală. Este o situaţie temporară pe perioada iernii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici