Conducerea STB spune că va face plângeri penale liderilor de sindicat

  • Conducerea STB a anunţat joi dimineaţă că va face plângeri penale unor lideri de sindicat şi va cere în instanţă suspendarea grevei ilegale.
  • Directorul companiei, Adrian Cîrţ, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă sindicaliştii la negocieri la ora 14.00.
264 afișări
Imaginea articolului Conducerea STB spune că va face plângeri penale liderilor de sindicat

Adrian Cîrţ spune că membrii de sindicat sunt manipulaţi şi că există lideri de sindicat care au interese comerciale legate de societate. El a invocat nereguli în modul în administrarea şi facturarea pieselor de schimb, a vorbit de furt de carburant, precum şi de faptul că liderii de sindicat fac presiuni pentru ca un centru de sănătate la care sindicatul este acţionar să devină furnizor de servicii pentru companie, deşi practică preţuri „exorbitante”, mult mai mari decât cele din piaţă.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au intrat joi dimineaţă în grevă spontană, după acţiunea de protest de miercuri.

Adrian Criţ vorbeşte şi de faptul că solicitarea angajaţilor de majorare cu 200 de lei a salariilor nu poate fi îndeplinită, după majorarea cu 10% de anul trecut, pentru că ar duce la insolvenţa companiei. Directorul spune că salariul mediu brut în STB în 2021 a fost de circa 7.000 de lei, iar impactul bugetar al solicitării angajaţilor este de 100 de milioane de lei pe an.

Directorul spune că în cazul unei greve ar trebui asigurate 30% din serviciile pe care STB le oferă în mod normal.

STB are 10.600 de angajaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici