Constanţa: Angajaţii din sistemul sanitar au protestat în faţa Prefecturii pentru salarii mai mari

Câteva sute de membri ai Sindicatului Sanitas Constanţa au pichetat, miercuri, Prefectura Constanţa, purtând măşti chirurgicale pe figuri, cerând creşteri salariale pentru toţi angajaţii din sistem, transmite corespondentul MEDIAFAX.

100 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Angajaţii din sistemul sanitar au protestat în faţa Prefecturii pentru salarii mai mari

Constanţa: Angajaţii din sistemul sanitar au protestat în faţa Prefecturii pentru salarii mai mari

Aproximativ 200 de salariaţii din unităţile sanitare şi de asistenţă socială din judeţul Constanţa s-au strâns, miercuri, timp de o oră, pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, cerând, în principal, eliminarea inechităţilor salariale pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială şi creşterea salariilor angajaţilor din sistem.

„Sunt din toate unităţile sanitare din judeţul Constanţa şi de asistenţă socială, începând cu Mangalia şi până la Hârşova. Ar fi vrut să fie mult mai mulţi, dar lucrăm mult sub normativ şi, din respect pentru pacienţi, din respect pentru beneficiari, au rămas la locul de muncă să îşi facă treabă. Am stabilit limita de 200 de persoane. (...) Vrem să se rezolve inechităţile salariale pentru că din 2010 avem colegi care au aceeaşi pregătire profesională, acelaşi loc de muncă, au aceeaşi vechime şi, practic, au salarii diferite. Lucrăm mult sub normativ, avem peste 30.000 de locuri pierdute, avem foarte multe lucruri care se pot îndrepta dacă într-adevăr se doreşte acest lucru”, a spus preşedintele Sindicatului Sanitas Constanţa, Nicolae Manea.

Participanţii la protest nu au strigat nimic, pichetarea desfăşurându-se în linişte, şi au purtat măşti chirurgicale, un mesaj adresat Guvernului „de a vorbi mai puţin şi de a face mai mult”. Sindicaliştii au precizat că dacă nu vom primi un răspuns mulţumitor, în perioada următoare vor mai fi organizate alte acţiuni de protest, totul culminând cu o grevă generală în sistem.

„În perioada 7 - 13 mai vor fi pichetate cele trei ministere, este vorba de Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Ministerul de Finanţe. Dacă, la fel, în urma evaluărilor săptămânale care se vor face, nu vom fi mulţumiţi de rezultat, atunci se va face un miting de mare amploare, la Bucureşti, la jumătatea lunii iunie, iar dacă nu, se va continua cu acţiuni greviste, se vor strânge semnături, se vor face grevă de avertismente şi grevă generală. Sperăm să nu ajungem acolo. Interesul nostru este să negociem, să avem o lege a salarizării corectă, aplicabilă, care să fie echitabilă pentru toţi salariaţii”, a mai declarat Nicolae Manea.

O delegaţie a protestatarilor a fost primită de prefectul Adrian Nicolaescu, acesta promiţându-le că va trimite revendicările la Guvern.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici