Constanţa: Militar rănit uşor la manifestările de Ziua Marinei

Un militar a fost rănit, miercuri, în timpul manifestărilor prilejuite de Ziua Marinei, desfăşurate pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din municipiul Constanţa, după ce întăritorul de recul al unei arme a explodat, o schijă lovindu-l la genunchiul stâng.

488 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Militar rănit uşor la manifestările de Ziua Marinei

Constanţa: Militar rănit uşor la manifestările de Ziua Marinei (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Forţelor Navale, în timpul unui exerciţiu de respingere a desantului inamicului a avut loc un incident, întăritorul de recul de la una dintre arme explodând, astfel că un militar a fost rănit de o schijă la genunchiul stâng.

Conform sursei citate, militarul rănit se află în afara oricărui pericol, primind îngrijiri medicale de la un echipaj al Serviciului de Ambulanţă, după care a fost transportat la Spitalul judeţean Constanţa.

Militarul face parte din Batalionul Infanterie Marină.

Mii de persoane asistă, miercuri, pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei, la festivităţi fiind prezent şi ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu.

Manifestările prilejuite de Ziua Marinei au început la ora 10.00, atunci când oficialităţile au fost întâmpinate de garda de onoare şi muzică militară. Apoi, un sobor de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie, a oficiat serviciul religios, după care a început exerciţiul demonstrativ al Forţelor Navale.

Ziua Marinei Române este sărbătorită de mai bine de un secol, în fiecare an, pe 15 august, odată cu sărbătoarea Sfintei Marii - Praznicul Adormirii Maicii Domnului. Pentru prima dată în istoria modernă a ţării, ea a fost sărbătorită la Constanţa în 1902.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici