Constanţa: Percheziţii la mai multe locaţii ale omului de afaceri George Bosânceanu

Poliţiştii constănţeni au făcut, sâmbătă dimineaţă, zece percheziţii, simultan, la adrese ale omului de afaceri George Bosânceanu, cercetat în libertate într-un alt dosar pentru evaziune fiscală, în urma descinderilor fiind descoperite mai multe bunuri sustrase, printre care ambarcaţiuni.

233 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Percheziţii la mai multe locaţii ale omului de afaceri George Bosânceanu

Constanţa: Percheziţii la mai multe locaţii ale omului de afaceri George Bosânceanu (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, poliţişti de la Serviciul de Ordine Publică, împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Constanţa au descins în zece locaţii ale omului de afaceri constănţean George Bosânceanu, precum şi ale unor legături ale acestuia - angajaţi sau colaboratori, din municipiul Constanţa şi din localităţile Tuzla şi Ovidiu.

În urma acţiunii au fost descoperite mai multe bărci şi componente pentru acestea, dar şi plasme TV şi alte bunuri, a căror provenienţă nu a putut fi justificată, din primele cercetări stabilindu-se că acestea au fost sustrase.

Toate bunurile găsite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, oamenii legii urmând să stabilească toate persoanele implicate în comiterea acestor fapte şi să facă propunerile legale corespunzătoare faţă de aceştia.

George Bosânceanu mai este cercetat într-un alt dosar de procurorii constănţeni, alături de mai multe persoane, fiind acuzat de evaziune fiscală şi asociere în vederea săvârşirea de infracţiuni.

În 24 ianuarie, George Bosânceanu şi administratorul uneia dintre firmele sale, Adriana Ciocoiu, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile de Tribunalul Constanţa pentru asociere în vederea săvârşirea de infracţiuni şi evaziune fiscală. Cei doi au făcut recurs la decizia magistraţilor, iar la sfârşitul lunii ianuarie Curtea de Apel Constanţa a hotărât să reducă mandatul de arestare pentru George Bosânceanu de la 29 de zile la 15 zile. De asemenea, magistraţii au decis ca Adriana Ciocoiu să fie cercetată în libertate.

Ulterior, în 6 februarie, magistraţii Tribunalului Constanţa au emis un nou mandat de arestare preventivă pe numele lui Bosânceanu, însă acesta a contestat decizia instanţei, iar, în 7 februarie, Curtea de Apel Constanţa a decis admiterea recursului şi punerea sa în libertate.

În acest dosar, omul de afaceri constănţean George Bosânceanu este acuzat că a executat fără autorizaţie de construire etajarea şi mansardarea Hotelului "Histria" din Mamaia, a realizat o structură din lemn la nivelul parterului şi al etajelor 1, 2 şi 3 şi a unor scări exterioare pe structura metalică pentru accesul la fiecare nivel şi a amplasat foişoare din lemn.

De asemenea, în acest dosar sunt cercetate alte trei persoane de la firmele SC Domip Turism Histria SRL Mamaia, SC Bos Per Scorillo Star SRL Mamaia, SC Best Bos Per Scorillo SRL şi CS Gec Bos Per Scorillo SRL Constanţa.

Conform procurorilor, George Bosânceanu este acuzat că şi-a extins Hotelul Histria din Mamaia fără a avea autorizaţie, "în condiţiile ignorării cu rea-credinţă a elementelor de legalitate, siguranţă tehnică şi tehnologică, astfel cum s-a stabilit în urma efectuării unei expertize tehnice judiciare privind construcţiile civile, apoi, deşi inspectorii Inspecţiei de Stat în Construcţii şi cei ai Primăriei Municipiului Constanţa au dispus sistarea lucrărilor, executarea acestora a fost continuată ilicit".

De asemenea, în timpul lucrărilor de demolare a anexelor ridicate ilegal la Hotelul Histria, făcute la începutul acestei luni, au fost descoperite branşamente ilegale la reţeaua de electricitate, fapt constatat ulterior şi la alte două hoteluri ridicate în Constanţa, tot fără a avea autorizaţie de construcţie.

"În această situaţie prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1.800.000 de lei, fără tva, fapta încadrându-se, din cauza valorii ridicate a prejudiciului, la furt cu consecinţe deosebit de grave", spuneau surse din rândul anchetatorilor.

De asemenea, afaceristul constănţean mai este acuzat că prin neînregistrarea în evidenţele fiscale a veniturilor societăţilor sale a prejudiciat statul cu alte peste 500.000 de lei.

"Niciunul dintre clienţii hotelurilor sale nu apare în niciun fel de evidenţă contabilă ori în actele întocmite şi îşi folosea societăţile ca pe o morişcă, profitând de asemănarea dintre denumirile acestora, pentru a-şi acoperi evaziunea. Aceasta ar fi de peste 500.000 de lei, dar ANAF-ul va decide valoarea exactă", mai spuneau sursele citate.

În 27 decembrie, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa au început demolarea a două etaje ale hotelului care avea 256 de camere. Omul de afaceri s-a opus demolării, susţinând că este un abuz, în timp ce doi bărbaţi s-au urcat pe acoperişul hotelului, ameninţând că se aruncă dacă va fi demolată mansarda imobilului.

La etajele 4 şi 5, care au fost demolate, erau 56 de camere, iar una dintre acestea era închiriată de Miron Cozma. Imediat după începerea operaţiunilor de demolare, Cozma a susţinut că i-au dispărut din camera de hotel suma de 80.000 de lei pe care o ţinea în două valize, bijuterii, icoane, haine şi o carte de rugăciuni pe care o primise cadou de la mama sa.

Operaţiunea, care face parte din campania Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului de demolare a lucrărilor executate fără autorizaţie de construire, a fost încheiată în 8 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici