Constanţa: Şoferul care a provocat accidentul cu şase morţi avea o alcoolemie de 1,65 gr/l

Şoferul care a căzut cu maşina într-un canal de aducţiune de la ieşirea din Cernavodă, în urma accidentului decedând şase persoane, între care trei copii, era în stare de ebrietate, având o alcoolemie de 1,65 gr/l alcool pur în sânge, au stabilit medicii legişti.

293 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Şoferul care a provocat accidentul cu şase morţi avea o alcoolemie de 1,65 gr/l

Constanţa: Şoferul care a provocat accidentul cu şase morţi avea o alcoolemie de 1,65 gr/l (Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Constanţa, medicii legişti constănţeni au stabilit, în urma necropsiei, că în momentul producerii accidentului şoferul, Vadet Memet, se afla într-o stare avansată de ebrietate, rezultatele indicând o valoare de 1,65 gr/l alcool pur în sânge şi 2,20 gr/l alcool pur în urină.

Tot luni, poliţiştii au mai descoperit, în urma verificărilor în bazele de date, că Memet nu avea permis de conducere emis de autorităţile române şi, în plus, pe numele său au fost întocmite, în anii 2008 şi 2009, două dosare penale pentru conducerea unui autovehicul fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

"În prezent se fac verificări la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională al IGPR pentru a se stabili dacă bărbatul avea permis de conducere emis de autorităţile din Turcia", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Constanţa, Cristina Vasile.

Duminică seară, maşina condusă de Vadet Memet şi în care se mai aflau cinci persoane - un bărbat, o femeie şi trei copii în vârstă de 5, 9 şi 10 ani - a lovit balustrada de protecţie din dreapta sensului de mers şi a căzut de pe un pod rutier într-un un canal de aducţiune, la ieşirea din Cernavodă.

La faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD, precum şi un echipaj de scafandri de la ISU "Dobrogea", maşina fiind scoasă din apă, care avea o adâncime de 6 - 7 metri, după aproximativ patru ore, cu ajutorul unei macarale a unui agent economic din Cernavodă.

În autoturism au fost găsite trupurile a cinci persoane decedate - şoferul, băiatul său în vârstă de 18 ani, o nepoată de 27 de ani şi o altă nepoată în vârstă de 5 ani şi un băiat de 10 ani, coleg cu fiul său mai mic. Ulterior, rudele victimelor i-au anunţat pe anchetatori că în maşină ar fi trebuit să se mai afle şi fiul cel mic al şoferului, în vârstă de 9 ani. Poliţiştii au apelat la scafandrii de la ISU "Dobrogea", care luni dimineaţă au reluat căutările, iar după aproximativ o oră au reuşit să găsească trupul copilului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici