Consul român: Comunitatea românilor este "profund umilită" de documentarul difuzat de Channel 4

Comunitatea românilor din Bristol se simte "profund umilită" de conţinutul documentarului despre imigraţie difuzat de postul tv Channel 4, afirmă consulul României în oraşul britanic, Răzvan Constantinescu.

910 afișări
Imaginea articolului Consul român: Comunitatea românilor este "profund umilită" de documentarul difuzat de Channel 4

Consul român: Comunitatea românilor este "profund umilită" de documentarul difuzat de Channel 4 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Comunitatea românilor a fost ofensată şi se simte profund umilită. Suntem deranjaţi şi preocupaţi de această operă senzaţionalistă de jurnalism penibil", a afirmat consulul României, citat de Bristol Post.

"Acest documentar tendenţios este o pată publică adusă reputaţiei oamenilor muncitori din comunitatea românilor", a subliniat Constantinescu.

Primul episod din documentarul "The Romanians Are Coming" ("Vin românii") - difuzat marţi seara de postul tv britanic Channel 4 - prezintă cazurile a trei români ajunşi în Marea Britanie.

Seria de documentare despre imigranţii români este difuzată de posturile tv Channel 4 şi 4Seven. Potrivit Channel 4, documentarul analizează vieţilor românilor care se stabilesc în Marea Britanie, încercând să dezvăluie adevărul aflat dincolo de materiele de presă despre imigraţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici