Consulatul general al Italiei la Timişoara se va închide din motive financiare

Consulatul general al Italiei la Timişoara se va închide, după ce a funcţionat zece ani, din motive financiare, ambasadorul Italiei în România exprimându-şi speranţa că se va găsi "o altă soluţie" pentru comunitatea italiană din zonă.

362 afișări
Imaginea articolului Consulatul general al Italiei la Timişoara se va închide din motive financiare

Consulatul general al Italiei la Timişoara se va închide din motive financiare (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Ambasadorul Italiei în România, Diego Brasioli, a declarat, luni, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, că Italia va închide 20 de consulate din întreaga lume, inclusiv pe cel din Timişoara, din motive financiare.

"Decizia de închidere a consulatului de la Timişoara a fost luată de autorităţile din Italia, din cauza situaţiei economice grave din ţara mea, care a impus reduceri în administraţia publică, dar şi în reţeaua diplomatică. Suntem constrânşi să închidem 20 de consulate în întreaga lume, strict din motive financiare. Pentru Timişoara vom găsi cât de curând o altă soluţie, pentru că aici există o importantă comunitate italiană şi vrem să îmbunătăţim relaţiile dintre cele două ţări şi în viitor. Vom avea nevoie de susţinerea şi ajutorul autorităţilor locale", a spus Diego Brasioli.

Totodată, acesta a adăugat că la începutul anului viitor va reveni la Timişoara, când speră să poată anunţa deschiderea unui consulat onorific al Italiei.

Ambasadorul nu a putut preciza data la care se va închide consulatul, care funcţionează de zece ani în Timişoara.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, s-a declarat dezamăgit de decizia autorităţilor din Italia, spunând că autorităţile sunt afectate "mai mult sufleteşte".

Ultimul consul general al Italiei la Timişoara a fost Stefano Mistretta, care şi-a început misiunea diplomatică la începutul anului 2011 şi şi-a încheiat-o aproximativ un an mai târziu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici