Controversă între poliţişti pe tema conversaţiei telefonice a lui Băsescu, aflat la volan

Şeful sindicatului poliţiştilor, Marin Gruia, îl contrazice pe purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, pe tema conversaţiei telefonice avute de Traian Băsescu în timp ce se afla la volanul maşinii sale oprite la un semafor şi susţine că şeful statului a comis o contravenţie.

30 afișări
Imaginea articolului Controversă între poliţişti pe tema conversaţiei telefonice a lui Băsescu, aflat la volan

Controversă între poliţişti pe tema conversaţiei telefonice a lui Băsescu, aflat la volan (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Ceea ce a făcut preşedintele se consideră contravenţie. Chiar dacă maşina stătea pe loc, preşedintele era la volan, în trafic, în coloana de maşini, deci nu avea voie să vorbească la telefon", a afirmat preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Marin Gruia.

Acesta a continuat arătând că preşedintele nu ar fi comis o contravenţie dacă s-ar fi oprit pe marginea drumului, nu "în coloana de maşini de pe drumul public".

"Este contravenţie pentru că preşedintele nu era pe marginea drumului, ci în coloana de maşini, pe drumul public", a conchis şeful sindicatului poliţiştilor.

El l-a contrazis astfel pe purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, cel care, exprimând "poziţia oficială" a Poliţiei Capitalei, a afirmat că preşedintele Traian Băsescu nu a comis o contravenţie întrucât acesta a vorbit la telefon în timp ce maşina pe care o conducea era oprită la semafor.

"Conform articolului 36, alineatul 3 din OUG 95 privind circulaţia pe drumurile publice, constituie contravenţie numai vorbitul la telefonul mobil în timpul mersului", a spus comisarul Christian Ciocan.

Totodată, potrivit oficialului citat, conform articolului 109 din acelaşi act normativ, constatarea contravenţiei se face direct de către poliţistul rutier sau "prin mijloacele tehnice aprobate".

Întrebat despre dezacordul între punctul de vedere al reprezentantului sindical al poliţiştilor şi cel al Poliţiei Capitalei, Ciocan a evitat polemica, precizând că cele transmise de el reprezintă "punctul de vedere oficial al Poliţiei Capitalei".

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Biroului de Poliţie Rutieră din Bucureşti au refuzat să lămurească problema de interpretare a legii rutiere, spunând că punctul de vedere prezentat de Ciocan este cel oficial.

"Comisarul Christian Ciocan este vocea oficială a Poliţiei Capitalei", a comunicat Ioana Preda, reprezentant al Biroului.

Şeful Biroului, Lucian Diniţă, nu a putut fi contactat până la momentul transmiterii acestei ştiri pentru a prezenta un punct de vedere tehnic legat de controversa de interpretare a legislaţiei rutiere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici