Copaci căzuţi, maşini avariate şi fire de contact RATB rupte din cauza zăpezii şi a ploii îngheţate

Mai mulţi copaci au căzut pe străzile din Capitală, unii dintre aceştia au avariat maşini, iar şase fire de contact ale RATB s-au rupt, blocând temporar circulaţia mijloacelor de transport în comun.

704 afișări
Imaginea articolului Copaci căzuţi, maşini avariate şi fire de contact RATB rupte din cauza zăpezii şi a ploii îngheţate

Copaci căzuţi, maşini avariate şi fire de contact RATB rupte din cauza zăpezii şi a ploii îngheţate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Primarul general al Capitalei a cerut, luni dimineaţă, în comandamentul de iarnă, Administraţiilor Drumuri şi Poduri să verifice zonele în care mai mulţi arbori au căzut, blocând carosabilul şi avariind mai multe autoturisme.

Potrivit situaţiei prezentate în comandament, în Sectorul 1 au căzut arbori pe Şoseaua Nicolae Titulescu nr. 121, str. Subcetate nr. 72, Calea Dorobanţilor nr. 12, în faţa ASE, în Sectorul 2 - pe str. Judeţului nr. 15, aleea Sinaia nr. 4, str. Ion Berindei nr. 9, str. Maior Coravu nr. 26, Şoseaua Pantelimon nr. 235, Bulevardul Basarabia nr. 116 şi str.Vatra Luminoasa nr.70, în Sectorul 3 - pe aleea Lotrioara nr.3, în Sectorul 4 - pe aleea Mirea Mioara Luiza, aleea serg. maj. Popescu Victor nr. 1 şi în Sectorul 6 - pe str. Pravat nr.6 şi str. Apusului nr. 67, în cele mai multe cazuri fiind avariate autoturisme.

Totodată, reprezentanţii RATB au arătat că, din cauza zăpezii căzute, şase fire de contact s-au rupt, blocând temporar circulaţia mijloacelor de transport în comun, avariile fiind soluţionate.

Potrivit Poliţiei Române, pe Bulevardul Regina Elisabeta, la intrarea în sediul Universităţii s-a desprins un fragment de gheaţă de pe acoperiş şi a căzut pe baraca firmei ce asigura paza instituţiei, dupa care a lovit o tânără care intre în clădire. La faţa locului a venit un echipaj SMURD, dar tânăra a refuzat transportarea la spital şi comunicarea datelor.

De asemenea, pe strada Herta nr. 7, în Sectorul 2, crengile unui copac au căzut pe un tânăr în vârstă de 28 ani, care a fost transportat la Spitalul Sfântul Pantelimon, totodata fiind avariate şi două autoturisme. La intersecţia Şoseaua Colentina cu strada Calităţii, în Sectorul 2, a cazut un stâlp de iluminat, la faţa locului intervenind echipele ISU şi Enel, iar pe strada Tache Ionescu, în Sectorul 1, un ţurţure de gheaţă a căzut pe luneta unui autoturism.

Primarul Capitalei a cerut reprezentanţilor Administraţiei Străzilor să remedieze cât mai curând defecţiunile semnalate la semafoarele din Capitală. Potrivit situaţiei prezentate în comandament, luni dimineaţă erau defecte semafoare de la Rond Coşbuc, Bulevardul Basarabia, Bulevardul 1 Decembrie, Şoseaua Colentina - str. Teiul Doamnei, Şoseaua Colentina - strada Sportului, Bulevardul Dacia, Calea Griviţei şi Piaţa Montreal.

Totodată, Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor de deszăpezire să intensifice acţiunile de curăţare pe marile bulevarde, în condiţiile în care va continua să ningă. Primarul a solicitat ca echipajele Poliţiei Rutiere să însoţească utilajele de deszăpezire care acţioneaza în baterii pe marile bulevarde.

Operatorii de salubrizare vor interveni cu prioritate pe arterele principale, în marile intersecţii, la intrările şi ieşirile din Bucureşti, dar şi pe trotuare, în zona gurilor de metrou şi a staţiilor RATB.

Totodata, primarul Capitalei a cerut operatorilor de salubrizare ca după finalizarea intervenţiilor cu antiderapant, în condiţiile în care nu va mai fi necesară intervenţia utilajelor de deszăpezire, să menţină un utilaj cu material antiderapant în zona pantelor, rampelor, pasajelor şi podurilor din Capitală.

Duminică noapte, 567 de persoane fără adopost au stat în cele două centre ale Primăriei Capitalei, dintre care 420 la Complexul Integrat de Servicii Sociale din Theodor Pallady şi 147 în centrul de la Berceni.

Persoanele fără adăpost pot primi ceai şi supă caldă în cantinele DGASMB din Sectorul 1 - strada Sfântul Constantin nr. 8 şi Calea Grivitei nr. 216, Sectorul 2 - strada Agricultori nr. 44 şi Bulevardul Dacia nr. 196, Sectorul 5 - Calea Ferentari nr. 91, la sediul Direcţiei din str. Foişorului 56-58 şi la Policlinica socială din strada Dristorului 81-88.

Municipalitatea face apel la bucureştenii care văd pe stradă oameni fără adăpost să sune la numărul de telefon gratuit 0800 821 218.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Capitală, luni după-amiază şi marţi, pentru degajarea căilor de acces, nefiind alte probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici