Video Coşmar kafkian. Profesorul român Marius Balo îl trăieşte de şase ani în China

  • Marius Balo, un profesor român în China, a fost condamnat în 2016
  • Marius Balo a fost acuzat în China de o presupusă încasare ilegală, în valoare de 80 de dolari
  • Românul, condamnat în China, îşi va putea ispăşi pedeapsa în România. Avocatul profesorului speră să obţină eliberarea condiţionată a clientului său
21176 afișări

Dacă ai citit „Procesul” lui Franz Kafka, atunci să ştii că povestea lui Marius Balo îţi va da fiori.

În 2010, clujeanul a ajuns în China, ca să predea acolo limba engleză. Părea că are un viitor frumos în faţă, dar în 2014 a început coşmarul.

A fost arestat la Shanghai, sub acuzaţia de fraudă contractuală, când un necunoscut a mărturisit în faţa instanţei chineze că Balo ar fi încasat ilegal suma de 80 de dolari. După doi ani de arest preventiv şi fără alte dovezi, profesorul român a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare.

O firmă de avocatură din Cluj a preluat cazul lui, iar acum, în sfârşit, a reuşit să obţină extrădarea. Marius Balo va fi adus în ţară luna viitoare.

„Este o victimă a unui sistem totalitar inacceptabil şi că se doreşte de către toţi cei care l-au cunoscut cu care a conclucrat, cu care a relaţionat să fie adus cât mai grabnic acasă”, a declarat avocatul Eugen Iordăchescu.

Potrivit avocatului său, transferul în România pentru continuarea pedepsei de 8 ani, a fost aprobat încă de anul trecut. Eugen Iordăchescu a explicat, în exclusivitate pentru MEDIAFAX, că profesorul clujean are şanse să fie eliberat condiţionat şi va demara acest demers imediat cum va ajunge în ţară.

Marius Balo e aşteptat acum în ţară ca un erou de prieteni şi cunoştinţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici