Costel Căşuneanu, învinuit pentru cumpărare de influenţă în dosarul lui Cătălin Voicu

Costel Căşuneanu a fost pus sub învinuire, luni, de procurorii DNA, pentru cumpărare de influenţă în dosarul în care senatorul PSD Cătălin Voicu este cercetat pentru trafic de influenţă, iar preşedintele Secţiei civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, pentru complicitate la această infracţiune.

124 afișări
Imaginea articolului Costel Căşuneanu, învinuit pentru cumpărare de influenţă în dosarul lui Cătălin Voicu

Costel Căşuneanu, învinuit pentru cumpărare de influenţă în dosarul lui Cătălin Voicu (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Surse judiciare au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost pus sub învinuire pentru cumpărare de influenţă.

Astfel, Căşuneanu este acuzat că i-ar fi cerut senatorului PSD Cătălin Voicu să intervină la preşedintele Secţiei civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, pentru ca, acesta, la rândul său, să intervină favorabil pentru omul de afaceri la colegi de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal cu privire la o contestaţie referitoare la o licitaţie.

Costel Căşuneanu ar fi pierdut licitaţia respectivă după ce a fost clasat de pe locul I pe locul IV, context în care a făcut o contestaţie prin care solicita anularea licitaţiei şi descalificarea câştigătorului, potrivit surselor citate.

Pentru a fi sigur că dosarul său se va soluţiona favorabil, Căşuneanu ar fi făcut demersuri la senatorul Cătălin Voicu pentru ca acesta să intervină pe lângă Costiniu, iar acesta, la rândul său, să intervină pe lângă colegi ai săi magistraţi.

Căşuneanu nu a avut câştig de cauză în dosarul respectiv, potrivit surselor citate.

La ieşira din sediul DNA, după 40 de minute de la sosire, Căşuneanu a spus că îl cunoaşte pe Voicu şi că este prieten cu acesta.

La sosirea la DNA, Căşuneanu a spus că nu îl cunoaşte pe judecătorul Florin Costiniu.

Surse judiciare au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că judecătorul Florin Costiniu ar fi primit o sumă importantă de bani de la administratorul firmei PA&Co International din Bacău, Costel Căşuneanu, în schimbul intervenţiei sale pe lângă judecători dintr-un complet al instanţei supreme, Secţia contencios-administrativ, într-un proces.

Potrivit surselor citate, dosarele lui Căşuneanu în care ar fi solicitat ajutorul lui Costiniu sunt 6334/2/2008 şi 3360/2/2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici