Costin: Vom încerca să discutăm cu parlamentarii şi ar fi bine să nu dea bir cu fugiţii

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat, joi, la finalul discuţiilor de la MFP că măsurile cuprinse în scrisoarea către FMI ar putea fi neconstituţionale, deoarece este vorba de acorduri colective sau contracte colective care presupun acordul părţilor, iar reducerea de 25% a salariilor ar putea fi neconstituţională, pentru că nu are acordul părţilor.

19 afișări
Imaginea articolului Costin: Vom încerca să discutăm cu parlamentarii şi ar fi bine să nu dea bir cu fugiţii

Costin: Vom încerca să discutăm cu parlamentarii şi ar fi bine să nu dea bir cu fugiţii (Imagine: Victor Ciupuligă/Mediafax Foto)

Costin a spus că, potrivit informaţiilor primite de la premier, Guvernul va aproba miercuri scrisoarea, iar în aceste condiţii sindicatele vor uza de toate drepturile constituţionale, începând cu discuţii cu parlamentarii.

"Vom încerca să discutăm cu parlamentarii şi ar fi bine să nu dea bir cu fugiţii, ci să aibă decenţa să se întâlnească cu oamenii care i-au ales, pentru a-i convinge să voteze împotriva măsurilor cuprinse în scrisoare", a spus Dumitru Costin.

Liderul BNS a precizat că, în aceste condiţii, greva s-ar putea extinde şi în mediul economic, unii dintre angajaţii din acest domeniu luând decizia de a fi solidari cu bugetarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici