COVID-19: Ministerul Sănătăţii creşte capacitatea de tratare a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2. Mai multe paturi la ATI

  • Numărul paturilor de terapie intensivă din spitalele din Bucureşti destinate pacienţilor cu COVID -19 va fi suplimentat cu peste 100 paturi, după evaluarea ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru şi a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
1060 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Ministerul Sănătăţii creşte capacitatea de tratare a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2. Mai multe paturi la ATI

Tătaru şi Arafat au decis repartizarea unei unităţi mobile cu 12 paturi ATI care va fi utilizată pentru tratarea pacienţilor cu COVID 19 la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

De asemenea, Spitalul Clinic nr. 1 CF Witting va suplimenta la 10 numărul paturilor ATI COVID 19. Spitalul Clinic Colentina care a fost operaţionalizat în întregime, prin Ordinul Comandantului Acţiunii, pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 va avea 29 paturi de ATI funcţionale, iar Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti un număr de 11 paturi ATI, potrivit unei raportări a Ministerului Sănătăţii.

Mai mult, s-a decis ca unităţile sanitare de urgenţă din Capitală, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan să fie desemnate spitale suport COVID pentru secţiile de terapie intensivă, iar Spitalul Clinic Nicolae Malaxa a fost desemnat unitate sanitară care asigură asistenţa medicală pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, prin Ordinul Comandantului Acţiunii.

La Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan şi Spitalul Clinic Nicolae Malaxa vor fi operaţionalizate câte 10 paturi, în timp ce la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon vor funcţiona 20 de paturi ATI Covid.

„La toate aceste unităţi reprezentanţii direcţiei de sănătate publică vor verifica modul în care au fost realizate separarea circuitelor şi asigurarea fluxului pacienţilor. Avem în vedere creşterea capacităţii de tratare a pacienţilor şi în unităţile sanitare din judeţele Cluj, Timiş, Mureş, Iaşi, dar hotărârea va fi luată după ce ]n această săptămână finalizez evaluarea acestora de la faţa locului”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai supus că se are în vedere şi suplimentarea personalului medical care lucrează în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Astfel, s-a găsit modalitatea legală ca cei 200 de medici rezidenţi şi specialişti care au susţinut examenul de specialitate în ATI, Urgenţă, epidemiologie, boli infecţioase, pneumologie şi radiologie care nu au post, să poată fi angajaţi în Spitalul de Urgenţă pr. Dr. Dimitrie Gerota, după care să fie detaşaţi în unităţile cu personal insuficient de către DSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici