COVID-19 s-ar putea plimba liber, printre noi, cu sprijinul autorităţilor

  • Un bărbat din Craiova, a cărui soţie a fost diagnosticată cu COVID-19 după ce a murit, se plimbă în voie, de câteva zile
  • Reprezentanţii DSP spun că i-au emis decizie de carantină, dar bărbatul neagă că a primit documentul
  • Femeia a murit sâmbătă,acasă, dar a fost testată pentru COVID-19 la cererea poliţiştilor
  • Medicii legişti i-au recoltat probe pentru COVID din gât, nas şi plămâni, iar testul din plămâni a ieşit negativ
  • Familia contestă rezultatele testelor şi refuză să-i ridice trupul de la morgă
1098 afișări
Imaginea articolului COVID-19 s-ar putea plimba liber, printre noi, cu sprijinul autorităţilor

COVIDUL s-ar putea plimba liber cu sprijinul autorităţilor

Costel Stamate a aflat, miercuri, că soţia lui, care a murit sâmbătă noaptea, în locuinţa lor din Craiova, este pozitivă la COVID-19. Testele au fost făcute la solicitarea poliţiştilor care au descihis în acest caz un dosar pentru stabili din ce cauză a murit femeia. Costel consideră că medicii legişti au încălcat protocolul şi contestă rezultatele testelor. De atunci se tot plimbă pe la instituţii din Craiova pentru a depune sesizări şi contestaţii, inclusiv la DSP Dolj.

Pe Costel Stamate l-am întâlnit prin oraş unde, spune el, încerca să rezolve probleme legate de decesul soţiei.

„Soţia mea e la morgă. Nu pot s-o ridic de acolo pentru că, practic, dacă aş ridica-o de acolo, aş ridica-o ca purtătoare de covid.(...) Rezultatul îl contest şi cer reexaminare, dar reexaminare în conformitate cu legea”, a spus soţul femeii decedate. 

Reprezentanţii Poliţiei spun că în acest caz a fost deschis un dosar penal. 

„A fost întocmit un dosar penal în care se efectuau cercetări cu privire la cauza decesului.(…) Au fost dispuse efectuarea de teste pentru a se lămuri cu exactitate situaţia”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj. 

După aproape o săptămână de la decesul femeii diagnosticate cu COVID-19, Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj spune că a fost încheiată ancheta epidemiologică şi că cinci persoane din familie trebuie să stea în carantină. 

„Cu ajutorul autorităţilor locale şi al medicului de familie, am stabilit contacţii strânşi familiali. E vorba de cinci persoane cărora li s-a emis decizie de carantinare.(...) Noi am dat această decizie pe baza unui test COVID pozitiv”, a spus Ştefan Popescu. 

Costel neagă, însă că a primit un astfel de document. „Nu ne-a informat nimeni, nu ne-a sunat nimeni.(...)Singura probă care să demonstreze că soţia mea are COVID, şi noi trebuie să intrăm în carantină şi aşa..., era proba necrologică care a ieşit negativă”, a declarat acesta. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici