Cristian Pomohaci a contestat excluderea sa din biserică

Cristian Pomohaci, acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale, a contestat excluderea sa din preoţie la Mitropolia Ardealului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4938 afișări
Imaginea articolului Cristian Pomohaci a contestat excluderea sa din biserică

Cristian Pomohaci a contestat excluderea sa din biserică

Inspectorul eparhial al Mitropoliei Ardealului, Corneliu Voinea, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că Pomohaci a făcut apel la decizia luată de Consistoriul Eparhial Alba Iulia, care l-a exclus din preoţie în 28 iulie.

”Contestaţia lui Cristian Pomohaci s-a încadrat în termenul de 15 zile”, a spus Corneliu Voinea.

De asemenea, părintele Voinea a adăugat că, în funcţie de hotărârea care va fi aprobată în acest caz de Sinodul Mitropolitan, Cristian Pomohaci poate face recurs, la Consistoriul Superior Bisericesc, la Patriarhie.

Întrebat când va fi judecată cererea, părintele Voinea a spus că în termen de 30 de zile, după ce se analizează dosarul şi se aprobă intrarea pe rolul judecăţii.

În acest caz, Mitropolia Ardealului are nevoie de dosarul lui Cristian Pomohaci de la Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

Cristian Pomohaci acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale, a fost exclus din biserică, în urma unei decizii a Consistoriul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, decizia fiind executorie.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, "ceva special", amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici