Criza de la secţia de ATI neonatologie Marie Curie, rezolvată pe jumătate! Mulţi bebeluşi sunt trecuţi în continuare pe o listă de aşteptare!

  • Ministerul Sănătăţii a livrat secţiei de terapie intensivă suma de 800.000 de lei
  • Banii sunt necesari pentru operaţiile şi îngrijirea bebeluşilor cu afecţiuni grave, până la sfârşitul anului
  • Problema a fost rezolvată după ce jurnaliştii aleph news au atras atenţia într-un material că fondurile destinate acestei secţii s-au terminat de o lună
  • Managerul Sp. Marie Curie recunoaşte că secţia condusă de medicul Cârstoveanu este suprasolicitată şi nu poate interna toate urgenţele
  • Dr. Cârstoveanu, luni 12.10.2020: 30 de bebeluşi au murit în aşteptare
617 afișări
Imaginea articolului Criza de la secţia de ATI neonatologie Marie Curie, rezolvată pe jumătate! Mulţi bebeluşi sunt trecuţi în continuare pe o listă de aşteptare!

Criza de la secţia de ATI neonatologie Marie Curie, rezolvată pe jumătate! Mulţi bebeluşi sunt trecuţi în continuare pe o listă de aşteptare!

În România, problemele birocratice se rezolvă doar dacă intervine presa. În urma materialului publicat luni de jurnaliştii aleph news, Ministerul Sănătăţii a trimis astăzi spre secţia de ATI neonatologie de la Spitalul Marie Curie suma de 800.000 de lei.

Banii sunt necesari operaţiilor şi îngrijirii bebeluşilor cu afecţiuni grave care vin pe această secţie din toată ţara şi ajung până la sfârşitul anului.

În comunicatul Ministerului Sănătăţii, care anunţă rezolvarea acestei situaţii fără precedent, mai scrie însă şi că secţia de ATI condusă de medicul Cârstoveanu este suprasolicitată şi că nu poate interna toate urgenţele.

Medicul Cârstoveanu a declarat pentru aleph news că 30 de nou-născuţi au murit de la începutul acestui an aşteptând să fie salvaţi pe această  secţie. Rămâne aşadar o prioritate pentru responsabilii din Sănătate un plan pentru remedierea acestei situaţii dramatice.

În acest moment, 20 de bebeluşi cu afecţiuni grave aşteaptă la alte spitale din ţară să poată fi transferaţi la Marie Curie pentru operaţii sau tratamente, spune medicul Cârstoveanu.

„Aici, aseară, din nefericire ne-a murit un pacient în stare gravă, aşteptăm încă unul de la Sibiu acum(...) Aici a fost chirurgie toracică, şi stăm de un an de zile cu complicaţii foarte serioase. Probleme grave oculare. Din nefericire aici lucrurile sunt foarte grave, lucrurile nu au cu să fie bine niciodată, este o problemă gravă cardiacă”, a transmis medicul Cârstoveanu.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici