Cronologia săptămânală a paturilor de ATI. Are România suficiente locuri la Terapie Intensivă? Iată ce spun Tătaru şi Orban

  • Câte locuri există, de fapt la Terapie Intensivă?
  • Totul este vag, iar declaraţiile se schimbă de la o zi la alta
  • Iată ce spun Tătaru şi Orban despre paturile de ATI
2563 afișări
Imaginea articolului Cronologia săptămânală a paturilor de ATI. Are România suficiente locuri la Terapie Intensivă? Iată ce spun Tătaru şi Orban

FOTO: Profimedia

Începem o nouă săptămână fără să ştim cum şi unde vor fi îngrijiţi bolnavii de Covid-19 care ajung la Terapie Intensivă. Am întrebat la Ministerul Sănătăţii câte paturi de ATI avem pentru aceşti bolnavi. Nu am primit răspuns. Apoi, ministerul a direcţionat jurnaliştii către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Nici de acolo nu a răspun nimeni.

Totul este vag. Suntem plimbaţi între instituţii, declaraţiile se schimbă o dată la două-trei zile, se fac promisiuni ferme, care se schimbă, se amână. Situaţia este dinamică, aşa spune ministrul Sănătăţii. Hai să vezi cât de dinamică e şi cum au evoluat declaraţiile săptămâna trecută. 

Luni, 16 noiembrie, premierul Ludovic Orban spunea: „Planul pe săptămâna asta prevede o creşetere a capacităţii cu cel puţin 200 de paturi. Am discutat, pe săptămâna asta sunt cel puţin 200 de paturi. Sunt soluţii pe care le-am gândit pe fiecare regiune.”

Vineri, 20 noiembrie, tot Orban a declarat: „Noi creştem numărul de locuri în secţiile de terapie intensivă. Obiectivul nostru este ca săptămâna viitoare să intre în funcţiune încă 280 de locuri noi în secţiile de Terapie Intensivă.”

Iată ce spunea duminică, 22 noiembrie, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: „Noi avem un număr în jur de 1.390 de paturi la Terapie Intensivă, avem 1.132 de pacienţi la Terapie Intensivă. Mai avem în operaţionalizare încă 280 de paturi de la 24 de spitale, operaţionalizarea lor făcându-se între 7 şi 21 de zile.”

Aşa cum ai văzut, promisiunea celor 200 de paturi de ATI în plus de săptămâna trecută a fost amânată. Dacă luăm în calcul declaraţiile ministrului Nelu Tătaru, care spunea la începutul săptămânii că avem 1300-1350 de paturi de ATI Covid, iar ieri a spus că avem 1390, vedem că s-a suplimentat capacitatea cu 40, până la 90 de locuri la Terapie Intensivă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici