Cu ce rămân clienţii după şase luni de luptă cu bancherii pentru ieftinirea creditelor

În bătălia pentru aplicarea Ordonanţei 50 - apărută în iunie şi care îşi propunea să transparentizeze condiţiile de acordate pentru creditele populaţiei - mai rămâne un singur episod: votul în plenul Camerei Deputaţilor, iar bancherii sunt acum în avantaj.

18 afișări
Imaginea articolului Cu ce rămân clienţii după şase luni de luptă cu bancherii pentru ieftinirea creditelor

Cu ce rămân clienţii după şase luni de luptă cu bancherii pentru ieftinirea creditelor (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

La presiunile Băncii Naţionale şi ale Fondului Monetar Internaţional, deputaţii din Comisia de Buget Finanţe au "tăiat" din forma ordonanţei cele mai puternice prevederi - aplicativitatea şi pentru creditele vechi, dar şi împuternicirea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului de a decide suspendarea activităţii de creditare în cazul băncilor descoperite cu nereguli la contractele de împrumut.

Acestea le dădeau şi cele mai mari emoţii bancherilor, care s-au grăbit să calculeze că ar putea să piardă circa 600 de milioane de euro anul acesta, în cazul în care ordonanţa s-ar aplica în forma propusă de Guvern. Acum, secretariatul Comisiei pregăteşte, în regim de urgenţă, raportul asupra proiectului de lege pentru a fi dezbătut în plenul Camerei Deputaţilor, care are şi rol decizional. Proiectul de lege a ajuns la circa 200 de pagini, incluzând amendamentele discutate, plecând de la un act de 50 de pagini.

Citeşte mai multe despre cu ce rămân clienţii după şase luni de luptă cu bancherii pentru ieftinirea creditelor pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici