Cultură în parc la Braşov, cu cărţi, hamace şi un ecran uriaş pentru filme

  • Pe o proprietate privată din centrul Braşovului, un parc a fost transformat în loc de hamace, au montat o scenă pentru teatru şi au improvizat o zonă de citit
  • Primăria le-a cerut organizatorilor să amenajeze la fel de frumos şi partea deţinută de autorităţi unde sunt doar câteva bănci şi alei pentru plimbări
  • Dacă vii aici poţi să comanzi mâncare şi băutură uşor, direct de pe telefon, printr-un cod QR, fără să mai pui mâna pe meniuri şi accesul este gratuit
5790 afișări

Trei tineri din Braşov au transformat un vechi parc într-o oază de cultură. Aleile sunt acoperite cu graffiti, într-un loc au amenajat un teren de volei şi poţi găsi şi o bibliotecă. Accesul este gratuit.

Autorităţile au apreciat ideile organizatorilor şi vor să colaboreze cu ei pentru a modifica şi partea cealaltă a parcului, deţinută de primărie. Tinerii vor să păstreze locul pentru cultură urbană şi, pentru iarnă, au în plan să acopere unele zone şi să investească în încălzitoare. Parcul este între clădiri de birouri, dar, chiar şi aşa, un vecin dintr-un bloc îndepărtat a făcut plângere pentru gălăgie, iar muzica trebuie păstrată la un nivel mediu.

Până la ora 23 poţi să îţi comanzi mâncare şi băutură, pe care să le consumi în bărci, hamace sau la mese făcute din vechi butelii. Meniul îl accesezi direct de pe telefon, printr-un cod QR.

Daniela Căluian: Partea asta de digitalizare şi comunicare rapidă e super importantă. O cultură modern urbană. Când am auzit ritmul de muzică am vrut să văd ce înseamnă aici culoare şi distracţie. Gălăgia e combinată cu artă şi voie bună.

Melinda Sabo: A fost efectul de WOW de când am venit. Ne-au plăcut toate lucrurile de aici şi ne-am trântit în ele. Îmi lipsea un loc ca acesta.

Dorin Cosma, organizator: Seri de film, seri de teatru, concerte live, muzică de vioară. Suntem înconjuraţi de birouri şi feedback-ul e bun că văd şi ei o pată de culoare în parc. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici