Cum vrea Marea Britanie să testeze milioane de oameni acasă. Modul de testare ar putea fi validat în această săptămână

  • Peste 66.000.000 cetăţeni are Marea Britanie
  • Autorităţile vor să demareze un proiect de testare în masă
  • Boris Johnson aşteaptă ca epidemiologii să-şi dea acordul pentru un test rapid
7905 afișări
Imaginea articolului Cum vrea Marea Britanie să testeze milioane de oameni acasă. Modul de testare ar putea fi validat în această săptămână

Cum vrea Marea Britanie să testeze milioane de oameni acasă. Modul de testare ar putea fi validat în această săptămână

Autorităţile britanice intenţionază să pornească o testare în masă a populaţiei. 15 minute durează testul rapid care ar putea deveni disponibil în această săptămână, scrie cotidianul The Guardian. Deocamdată, întrebarea este legată de precizia acestuia. Pentru evitarea înrăutăţirii situaţiei, este nevoie ca aşa numitele teste rapide să fie extrem de exacte.
 
Guardian scrie că milioane de teste rapide, care pot oferi un rezultat în 15 minute, ar putea deveni disponinbile pe piaţă ori livrate oamenilor aflaţi în izolare. Autorităţile britanice vor să se mişte cât mai repede pentru a putea reveni la starea de "normalitate" şi pentru a se putea concentra pe relansarea economiei.
 
Sharon Peacock, profesor şi director al serviciului care se ocupă cu studiul bolilor infecţioase, a declarat că testarea în masă ar putea fi o chestiune de zile. Pe de altă parte, oficiali guvernamentali au adoptat o atitudine mai rezervată şi au spus că validarea testelor ar putea să mai dureze.
 
Cert este că autorităţile britanice au cumpărat 3.5 milioane de teste care pot arăta dacă subiectul a avut virusul şi dacă a dezvoltat un anumit grad de imunitate.
 
La conferinţa de presa susţinută de Boris Johnson miercuri, consilierii guvernamentali din domeniul ştiinţei şi sănătăţii au afirmat că este nevoie întâi de asigurări că testele vor funcţiona, înainte ca ele să fie date spre a fi distribuite.
 
"Cheia stă în evaluarea acurateţii acestor teste. Trebuie să vedem dacă ele sunt folositoare publicului larg", a spus Chris Whitty.
 
"Dacă sunt foarte precise, vom găsi cel mai rapid mod pentru a le face disponibile. Dacă nu sunt, nu vor ajunge la oameni", a completat acesta.
 
Potrivit The Guardian, testele sunt "similare unui test de sarcina" şi pot fi făcute foarte uşor acasă. Ele presupun o mică înţepătură în deget, apoi analiza unei picături de sânge.
 
Amazon a fost de acord să se ocupe de distribuire dacă testele se vor dovedi a fi eficiente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici