Curtea de Apel Braşov a respins cererea lui Cioacă de a reveni în postul de ofiţer la Poliţia Judiciară

Solicitarea poliţistului Cristian Cioacă de a reveni în postul de ofiţer la Departamentul judiciar, funcţie pe care a ocupat-o înainte de a fi trimis în judecată în dosarul privind violarea corespondenţei prin e-mail a avocatei Elodia Ghinescu, a fost respinsă, luni, de Curtea de Apel Braşov.

305 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Braşov a respins cererea lui Cioacă de a reveni în postul de ofiţer la Poliţia Judiciară

Curtea de Apel Braşov a respins cererea lui Cioacă de a reveni în postul de ofiţer la Poliţia Judiciară (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, Silviu Barbu, solicitarea a fost respinsă "pentru că nu a fost făcută procedura prealabilă necesară"X.

Silviu Barbu a precizat că "mai există o cale de atac la Curtea Supremă".

Poliţistul Cristian Cioacă nu a fost prezent la instanţă, cauza judecându-se în lipsa sa.

Cristian Cioacă a solicitat, în luna aprilie, Tribunalului Braşov să constate nulitatea documentului în urma căruia a fost suspendat din calitatea de ofiţer de Poliţie Judiciară şi pus la dispoziţia inspectorului şef, fapt care a dus şi la diminuarea salariului său cu 20 la sută.

Dispoziţia prin care lui Cioacă i-a fost retrasă calitatea de ofiţer de poliţie judiciară a fost dată de şeful de la acea dată a Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Constantin Arişanu, şi avizată de procurorul general Laura Codruţa Kovesi.

În prezent, Cristian Cioacă este inspector principal la Poliţia din Argeş şi are atribuţii limitate.

Poliţistul a depus cererea de revenire în post după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 4 aprilie 2011, ca dosarul pentru infracţiuni informatice să fie trimis spre rejudecare la Judecătoria Braşov de la Curtea de Apel Braşov.

El a fost condamnat, în 27 septembrie 2010, de Curtea de Apel Braşov la trei ani de închisoare cu suspendare, iar hackerul Marian Niţu, judecat în acelaşi dosar, a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, decizia fiind atacată cu recurs la Instanţa Supremă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici