D. Dragomir vorbeşte despre "reţeaua" de magistraţi a generalului SRI Dumbravă. Primele nume: procuroarea Lancranjan care se ocupă de dosarul lui Dragnea şi fostul consilier al lui Kovesi, judecătorul Şelaru

Daniel Dragomir scrie pe blog despre "reţeaua" de magistraţi a generalului Dumitru Dumbravă, devenit cunoscut în urma declaraţiei potrivit căreia instanţele constituie ”câmp tactic” pentru SRI, şi arată legăturile cu fostul consilier al lui Kovesi sau procuroarea lui Liviu Dragnea, în dosarul Tel Drum.

2542 afișări
Imaginea articolului D. Dragomir vorbeşte despre "reţeaua" de magistraţi a generalului SRI Dumbravă. Primele nume: procuroarea Lancranjan care se ocupă de dosarul lui Dragnea şi fostul consilier al lui Kovesi, judecătorul Şelaru

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir vorbeşte despre "reţeaua" de magistraţi a lui Dumitru Dumbravă

"Ironic, astăzi generalul SRI Mitică Dumbravă, în loc să meargă la brutărie, merge în Parlamentul României. Dacă aş fi acolo, i-aş pune o singură întrebare: Dacă o cunoaşte pe procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan, ce relaţii au, dacă a susţinut-o şi a sprijinit-o în carieră, dacă a raportat ierarhic relaţiile cu aceasta şi dacă relaţiile şi implicarea sa în cariera procuroarei sunt legale?", scrie fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, pe blogul său.

Dragomir anunţă că va face publică reţeaua de procurori, judecători, şefi de instituţii şi jurnalişti coordonată de generalul Dumbravă.

"La data de 13 septembrie 2017, după ce şefa sa, PFA Kovesi, mă reclamă cu mânie proletară la CSM, procuroarea Lancranjan îşi arată sprijinul neţărmurit pentru cauză şi dă share pe pagina sa personală la comunicatul DNA. Imediat, generalul Dumbravă îi dă like de pe contul său “secret” pe care îl ştie, de fapt, toată reţeaua. Să arate că se va implica. Dă semnalul că e prezent, că se va ocupa. Unde? La CSM", precizează Daniel Dragomir.

Acesta prezintă şi câteva capturi în care se poate observa un cont în limba armeană, atribuit lui Dumitru Dumbravă. Este scris în alfabetul armean, iar la o transcriere în litere latine, numele contului este Dumitru Dumbravă.

"Să prevenim vreo ieşire de genul “eu nu sunt prietenă cu ofiţerii SRI” din partea procuroarei Lancranjan: În datele de 28 august, 27 septembrie şi 23 octombrie 2017 Alexandra Carmen Lancranjan dă like la trei poze diferite postate de generalul Dumbravă. Relaţia e clară, este evidentă. Conexiunea este devoalată. Din datele pe care le deţin, generalul Mitică Dumbravă a coordonat-o de ani buni pe procuroarea Lancranjan alias Veveriţa", mai scrie Dragomir.

La scurt timp, tot Dragomir anunţa că acel cont a fost închis.

Alexandra Carmen Lancranjan are 33 de ani, este din Teleorman şi în prezent este procuror în cadrul DNA, ocupându-se de dosarul Tel Drum, care îl vizează pe Liviu Dragnea. Alexandra Carmen Lancranjan este procuror din anul 2010, a activat în cadrul Parchetului de pe lângă Judecăria Sectorului 2 şi în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Anul acesta, procuroarea s-a mutat şi activează la DNA.

Un alt magistrat care ar avea legături cu generalul SRI este fostul consilier al Laurei Codruţa Kovesi, judecătorul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Valentin Horia Şelaru. VEZI AICI VIDEO cu relaţia dintre cele două conturi de pe reţelele sociale atribuite generalului SRI şi judecătorului Şelaru

"De ce a cerut UNJR de ieri modificarea legii în sensul că ofiţerii de informaţii să meargă la puşcarie dacă intervin în justiţie? Pentru că legea a fost încălcată repetat şi grosolan. Astfel de legături cu procurori şi judecători încalcă Constituţia. (...) În 22 octombrie 2017 generalul Dumbravă dă un check-in din Parcul Văcăreşti. Imediat stârneşte o reacţie de uimire din partea unui prieten. Valentin Horia Şelaru. Judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Personaj faimos.Repet, Valentin Horia Şelaru este cel ce reacţionează la checkin-ul prietenului său. Iniţiativa vine de la judecător. Pentru că “georgianul”/“armeanul” Dumbravă descoperim că face parte din lista scurtă şi elitistă de prieteni a judecătorului ÎCCJ.

Întâmplare?
Încet, încet vom descoperi că “georgianul”/“armeanul”/ Dumbravă este foarte popular. #nuvăfiefrică"
, mai scrie Dragomir.

Valentin Horia Selaru a fost consilier al Laurei Codruţa Kovesi în perioada în care aceasta era procuror general al României. Ulterior, Şelaru a susţinut un examen în urma căruia a devenit judecător în cadrul instanţei supreme, unde activează din anul 2013. Horia Şelaru a făcut parte din completele de judecată care au avut dosarele Alinei Bica, precum şi cel privind măsuri preventive în cazul lui Traian Berbeceanu.

Dumitru Dumbravă a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii ”Al. I. Cuza” din Iaşi în 1996, a fost admis în magistratură şi, ulterior, a lucrat în cadrul Serviciului Român de Informaţii. În 2014, a fost promovat la gradul de general de brigadă. a fost sef al directiei juridice din SRI pănă în 2016, când a fost numit secretar general al serviciului. Generalul a devenit cunoscut după ce a declarat că Serviciul Român de Informaţii urmăreşte finalizarea dosarelor în instanţă, caracterizând justiţia drept un "câmp tactic". În cursul zilei de miercuri, Dumbravă a fost invitat în comisia de control a SRI să dea explicaţii.

Daniel Dragomir a plecat din SRI în anul 2013, susţinând că gestul său de a demisiona a fost un act de onoare, deoarece viziunea sa şi ceea ce se întâmpla în Serviciul Român de Informaţii nu mai coincideau. În 2017 a vorbit pentru prima dată despre "culoarele" din Justiţie şi media. Dragomir acuza SRI că se implică în alegerea completelor de judecată, scrie rechizitoriile şi urmăreşte dosarul până la o sentinţă dorită.

Mai mult, fostul colonel SRI a acuzat că Serviciul are acoperiţi în sistemul de justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici