Dâmboviţa: Explozie urmată de un incendiu la un centru de vânzare a buteliilor, nu există victime

O explozie urmată de un incendiu a avut loc, duminică după-amiază, la un centru de vânzare a buteliior din comuna Văcăreşti, din judeţul Dâmboviţa, iar focul s-a extins rapid la acoperişul unei case, fără a exista însă victime.

37 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: Explozie urmată de un incendiu la un centru de vânzare a buteliilor, nu există victime

Dâmboviţa: Explozie urmată de un incendiu la un centru de vânzare a buteliilor, nu există victime (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Deflagraţia a avut loc la un centru de vânzare a buteliilor din satul Brăteştii de Jos din comuna Văcăreşti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, o butelie depozitată într-un rastel aflat lângă clădirea în care funcţionează centrul a explodat. În rastel se aflau în total 12 butelii, iar cea care a explodat avea o defecţiune.

"Rastelul era lângă casă, iar după ce butelia a explodat deflagraţia a fost urmată de un incendiu care s-a extins la acoperişul imobilului. S-a intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă, focul fiind lichidat după aproximativ o oră. În urma incendiului aproape jumătate din acoperişul clădirii a fost distrus, însă nu au existat victime", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, maior Eduard Ţelea.

Din primele cercetări ale pompierilor militari dâmboviţeni reiese că proprietara centrului, o femeie în vârstă de 70 ani, a sesizat iniţial că erau scurgeri de gaz din butelie şi a înfăşurat recipentul cu o cârpă, aşezându-l totuşi în rastel alături de celelalte butelii.

La ora transmiterii acestei ştiri, incendiul fusese stins de către pompierii militari dâmboviţeni, iar echipele de intervenţie acţionau pentru decopertarea acoperişului şi îndepărtarea focarelor de incendiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici