Dan Barna, USR: Toader vrea înlocuirea lui Lazăr după ce dosarul violenţelor din 10 august a ajuns la Parchetul General

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat sâmbătă pentru MEDIAFAX că adevăratul motiv pentru care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, vrea înlocuirea procurorului general, Augustin Lazăr, este acela de a ascunde realitatea mitingului din 10 august, după ce dosarul a ajuns la Parchetul General.

1258 afișări
Imaginea articolului Dan Barna, USR: Toader vrea înlocuirea lui Lazăr după ce dosarul violenţelor din 10 august a ajuns la Parchetul General

Dan Barna, USR: Toader vrea înlocuirea lui Lazăr după ce dosarul violenţelor din 10 august a ajuns la Parchetul General

„Tudorel Toader îşi continuă misiunea primită de la Liviu Dragnea de a decapita justiţia din România, după ce a fost înlocuit procurorul de la DIICOT, după ce a fost demisă doamna Kovesi, a mai rămas Augustin Lazăr şi vedem că se demarează procesul în aceste zile. De ce se întâmplă tocmai acum? Este evidentă legătura directă cu protestele din 10 august, faptul că dosarul a ajuns la Parchet şi este o încercare disperată de a se ascunde realitatea acelui miting în care statul român, Jandarmeria la ordinele politice ale lui Liviu Dragnea a bătut cetăţeni nevinovaţi în spaţiul public, pentru că asta s-a întâmplat. Acum se încearcă îngroparea dosarului prin sabotarea şi dorinţa de a fi înlocuit domnul Lazăr, acesta este contextul real”, a afirmat liderul USR Dan Barna pentru MEDIAFAX.

Acesta a susţinut că protocoalele încheiate cu SRI reprezintă doar un pretext pentru declanşarea procedurii de evaluare a activităţii desfăşurate de procurorul general Augustin Lazăr în cadrul Parchetului General.

„Asta este un pretext, acolo nu era nimic nou sau neobişnuit, lucrurile sunt foarte clare, au fost luate deciziile, declaraţiile au fost foarte limpede din acest punct de vedere, asta nu justifica în niciuyn fel măsura pe care domnul Toader se pregăteşte să o ia. Este pretextul de care aveau nevoie şi pe care îl căutau cu disperare”, a adăugat Dan Barna.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat sâmbătă, pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii desfăşurate de către procurorul general, Augustin Lazăr.

„Declanşez procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Preambul: În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat. În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost "desecretizat" un protocol "abrogat" încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, "La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr.....din 04.02.2009". Folosirea sintagmei "se abrogă", arată şi faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe normative. Rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile”, se arată în mesajul postat de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici