Dan Voiculescu rămâne cu condamnarea de 10 ani de închisoare. Instanţa supremă a respins recursul în casaţie

Dan Voiculescu rămâne cu condamnarea de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării ICA, după ce instanţa supremă i-a respins, marţi, recursul în casaţie, fondatorul PC nemaiavând nicio altă cale de atac a sentinţei.

757 afișări
Imaginea articolului Dan Voiculescu rămâne cu condamnarea de 10 ani de închisoare. Instanţa supremă a respins recursul în casaţie

Dan Voiculescu rămâne cu condamnarea de 10 ani de închisoare. Instanţa supremă a respins recursul în casaţie (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat cu privire la admisibilitatea cererii depusă de avocaţii lui Dan Voiculescu. În urma analizării documentelor depuse la dosar, judecătorii instanţei supreme au decis ca recursul în casaţie, depus în 19 noiembrie 2014, să fie respins ca inadmisibil, hotărârea fiind definitivă.

Aceasta a fost ultima cale de atac a sentinţei din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins, în 6 ianuarie, contestaţia în anularea formulată cu privire la aceeaşi pedeapsă, respectiv de 10 ani de închisoare.

Potrivit Codului de procedură penală, recursul în casaţie urmăreşte să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile.

Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, susţine că va face demersuri pentru revizuirea deciziei. De asemenea, apărătorul omului de afaceri spune că a sesizat Curtea Europeană a Drepturilor Omului, aceasta urmând să decidă dacă solicitarea este sau nu admisibilă în principiu.

În 8 august, completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti format din magistraţii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare.

În acelaşi dosar, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, a primit şase ani de închisoare. Tot la şase ani de închisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS.

Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici