De ce are Harghita atât de puţine cazuri de Covid-19

  • Doar Buzăul are mai puţine cazuri confirmate cu Covid-19 decât Harghita
  • Harghita are 18 persoane infectate cu Covid-19, iar în Buzău sunt 14 persoane
  • Şeful de cabinet al Prefectului Harghita spune că în judeţ s-au respectat încă de la început toate regulile cu stricţete şi acesta ar motivul. Adrian Pănescu declară că nu au fost probleme cu testatarea, ba chiar s-a testat la capacitate ridicată
2398 afișări
Imaginea articolului De ce are Harghita atât de puţine cazuri de Covid-19

De ce Harghita are atât de puţine cazuri de Covid-19

,,Am avut şi noi persoane care s-au întors în judeţul Harghita din străinătate. Astăzi, avem mai bine de 4800 de persoane care au fost sau se află în izolare la domiciliu. Pentru noi este un număr mare de persoane şi menţionez faptul că la solicitarea autorităţilor care au gestionat acest fenomen, cu foarte mici excepţii, lumea a respectat această solicitare de a se izola la domiciliu”, a declarat şeful de cabinet al Prefectului Harghitei, Adrian Pănescu.

,,Cetăţenii judeţului au fost conştienţi încă de la început de restricţiile la care suntem supuşi. Un element sigur important a fost că s-au respectat măsurile cu privire la acea izolare la domiciliu, iar în privinţa serviciului, acolo unde s-a putut s-a lucrat de acasă”, a mai precizat Adrian Pănescu.

Am avut doar 2 cazuri de persoane care nu au respectat auto-izolarea şi le-am mediatizat imediat la nivelul judeţului. Personele respective s-au ales şi cu dosare penale, nu numai cu sancţiuni contravenţionale.

Şeful de cabinet al Prefecturii Harghitei spune că s-a testat la o capacitate ridicată. La nivelul judeţului s-au făcut peste 800 de teste. Adrian Pănescu se declară mulţumit şi de capacitatea de testare.

,,La nivelul judeţului, la această oră, funcţionează trei laboratoare de testare, aceste aparate de testare PCR sunt în 3 locaţii. La Direcţia de Sănătate Publică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Miercurea Ciuc” şi de ieri este funcţional cel de la spitalul suport Covid din Odorheiul Secuiesc”, a precizat Adrian Pănescu.

Astăzi, Grupul de Comunicare Strategică anunţa un număr de 18 cazuri confirmate cu Covid-19 în judeţul Harghita. Dintre toate judeţele doar în Buzău sunt mai puţine cazuri confirmate, adică 14.

Adrian Pănescu anunţă că doar un singur cadru medical este infectat din tot judeţul.

,,Avem un cadru medical care s-a infectat cu Covid-19 în urma unei intervenţii chirurgicale asupra unui pacient depistat cu coronavirus. Toţi cei internaţi la noi în spital, la această dată, adică cele 13 persoane, sunt în stare de sănătate bună, nu avem internaţi la secţia ATI”, a mai precizat Pănescu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici