De la paralizie post-accident auto la semimaratonul de la Iaşi. Povestea lui Andrei

Andrei, supravieţuitorul unui grav accident auto, a decis să îi sprijine pe cei care au trecut printr-o situaţie similară cu a lui sau mai gravă. Astfel printr-o poveste inspiraţională şi impresionantă el îşi împărtăşeşte călătoria uluitoare de la paralizie până la participarea la semimaratonul organizat la Iaşi, transmiţând un mesaj puternic despre voinţă şi perseverenţă.

224 afișări
Imaginea articolului De la paralizie post-accident auto la semimaratonul de la Iaşi. Povestea lui Andrei

De la paralizie post-accident auto la semimaratonul de la Iaşi

La vârsta de 25 de ani Andrei a fost implicat într-un accident auto cumplit care i-a schimbat viaţa complet. A rămas paralizat de la mijloc în jos (fractură cu tasare de vertebre T3-T4; fractură de bazin şi fractură de femur drept). Andrei a ales să lupte şi să-şi reconstruiască viaţa pas cu pas.

„Acum sunt atât de puternic, cred că Dumnezeu mi-a dat accidentul. Am ales să văd acest accident nu ca pe un sfârşit, ci ca pe un început", spune Andrei cu o determinare care sfidează orice obstacol.

Cu o voinţă de fier şi o susţinere necondiţionată din partea familiei şi a prietenilor, Andrei a început lungul proces de recuperare. Tânărul a beneficiat de un plan personalizat de recuperare medicală, care a inclus tehnologia robotizată şi a fost susţinut mereu de echipa de specialişti din cadrul Spitalului de Recuperare Medicală Arcadia de la Iaşi. Prin multă muncă şi dedicare, în două luni şi jumătate, a reuşit să îşi recapete mobilitatea şi să înveţe din nou să meargă:

„Şedinţele de recuperare medicală au avut loc de două ori pe zi timp de trei ore. Din cauza traumatismelor suferite, până la internarea în Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, Andrei a petrecut o parte de timp la orizontală. Aici a fost provocarea, întrucât majoritatea pacienţilor care au trecut prin astfel de traumatisme, întâmpină dificultăţi la verticalizare” – a spus George Marinescu, fizioterapeut, Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia.

Dar determinarea lui Andrei nu s-a oprit aici. Cu sprijinul Reţelei Medicale Arcadia, duminică, alături de peste 2.000 de alergători, Andrei a participat la semimaratonul de la Iaşi, un eveniment ce are ca scop promovarea mişcării şi a unui stil de viaţă sănătos precum şi implicarea comunităţii într-o acţiune de strângere de fonduri pentru susţinerea copiilor de excepţie din mediul rural.

„Pentru mine, acest semimaraton nu a fost doar o cursă, ci o dovadă a faptului că poţi depăşi orice obstacol dacă ai voinţă şi credinţă în tine însuţi", spune Andrei cu un zâmbet plin de mândrie.

Pe lângă voinţa de fier a lui Andrei, element cheie şi esenţial în orice proces de recuperare, obiectivele au putut fi atinse şi datorită sprijinului oferit de dispozitivele moderne şi robotizate de înaltă performanţă din Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia. Printre acestea trebuie să enumerăm Lokomat, un dispozitiv care permite iniţierea mersului în siguranţă, într-un mod controlat şi Andago, un cadru de susţinere robotizat, utilizat în reeducarea funcţională a mersului. În planul individualizat de recuperare medicală al lui Andrei, au fost incluse şi alte tehnologii, cum ar fi Armeo, PROKIN şi Vibramoov.

Povestea lui Andrei este un exemplu remarcabil de rezilienţă şi determinare pentru toţi cei care se luptă cu adversităţile vieţii.

Despre Arcadia – Spitale şi Centre Medicale

Arcadia – Spitale şi Centre Medicale este cea mai mare reţea medicală multidisciplinară privată din zona de Nord-Est, fondată pe o structură complexă, în continuă dezvoltare.

Echipa medicală de elită, tehnologia de ultimă generaţie, mediul confortabil şi dotările premium sunt doar câteva din motivele pentru care Arcadia Spitale şi Centre Medicale este lider de sănătate în regiunea Moldovei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici