Decizia unei instanţe din Germania privind accesul imigranţilor la beneficii sociale: Toţi cetăţenii români au dreptul la indemnizaţii sociale

O instanţă din Germania a stabilit că toţi cetăţenii români au dreptul la indemnizaţii sociale în conformitate cu principiul nediscriminării între cetăţenii europeni, o decizie ce intervine pe fondul dezbaterii din state precum Marea Britanie, Franţa şi Germania privind accesul la beneficii sociale.

607 afișări
Imaginea articolului Decizia unei instanţe din Germania privind accesul imigranţilor la beneficii sociale: Toţi cetăţenii români au dreptul la indemnizaţii sociale

Decizia unei instanţe din Germania privind accesul imigranţilor la beneficii sociale: Toţi cetăţenii români au dreptul la indemnizaţii sociale (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit presei germane, citată de site-ul de ştiri Sofia Globe, o instanţă din landul german Renania de Nord-Westfalia a decis zilele trecute că toţi imigranţii români au dreptul la indemnizaţii sociale, invocând principiul nediscriminării între cetăţenii europeni.

"Imigranţii din cadrul UE care rămân pe teritoriul german şi nu au loc de muncă au dreptul la un ajutor social minim", a motivat tribunalul german.

Pe 11 octombrie, aceeaşi instanţă a luat o decizie în favoarea unei familii de români care dăduse în judecată landul german pentru că refuzase acordarea indemnizaţiilor sociale.

Decizia intervine în contextul în care premierul britanic, David Cameron, a propus o serie măsuri dure împotriva aşa-numitului "turism pentru beneficii sociale", afirmând că imigranţii din cadrul UE nu vor putea să pretindă sprijin din partea contribuabililor pe termen nelimitat. Marea Britanie ar trebui să elimine, din ianuarie 2014, toate restricţiile impuse cetăţenilor români şi bulgari pe piaţa muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici