Deficit de personal în spitale. Zeci de angajaţi, unii dintre ei infectaţi cu SARS-CoV-2, pleacă în concediu de odihnă

  • În ultimele 24 de ore, în România, sunt 5028 cazuri noi
  • În ultimele 24 de ore, rata de pozitivare în Dolj este de 78,60%
  • 80 de angajaţi de la Urgenţa Spitalului Judeţean Craiova pleacă în concediu de odihnă
1581 afișări
Imaginea articolului Deficit de personal în spitale. Zeci de angajaţi, unii dintre ei infectaţi cu SARS-CoV-2, pleacă în concediu de odihnă

Numărul bolnavilor de COVID-19 creşte tot mai mult. În Dolj, de exemplu, din 201 teste efectuate în ultimele 24 de ore, 158 sunt pozitive. În secţiile ATI din Craiova nu mai este niciun loc liber pentru cei suspecţi de infecţie cu SARS-CoV-2, iar Urgenţa Spitalului Judeţean Craiova este plină. Totuşi, zeci de angajaţi de aici au cerut să intre în concediu, în luna noiembrie.

Aproximativ 200 de persoane ajung zilnic la Urgenţă. Ionica Bogdan este asistentă medicală aici. Spune că este epuizată. Din martie lucrează neîncetat, în ture de câte 12 ore, în echipament special de protecţie şi în contact direct cu pacienţii care ajung aici.

„Este foarte greu şi pentru noi. Pacienţii sunt unii grav, unii prezintă simptomatologie, alţii sunt asiptomatici. Noi trebuie să fim foarte eficienţi şi insistenţi în ceea ce priveşte întrebările, ca să ştim foarte bine unde să-i triem pe aceşti pacienţi ca să nu ia contact cu ceilalţi”, spune Ionica Bogdan, asistent medical UPU, SJU Craiova.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, în ultimele săptămâni, sunt zeci de cadre medicale care s-au îmbolnăvit de COVID-19 în secţiile ATI şi UPU. Iar în luna noiembrie, 80 de angajaţi din Urgenţă vor pleca în concediu de odihnă. Cristina Geormăneanu, directorul medical al spitalului, spune că toate solicitările au fost aprobate, chiar dacă este deficit de personal.

„Am avut grijă să redistribuim personal din alte secţii care au activitate restricţionată.(...) Avem în derulare, în desfăşurare o recrutare de 6 asistenţi medicali pentru Unitatea de Primiri Urgenţe”, explică ea.

Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat spune că problemele ar putea fi rezolvate dacă ar fi angajate mai multe cadre medicale.

„Avem un deficit de asistenţi medicali, aproape cu exactitate, dacă vreţi, de peste 130. La personalul medical avem un deficit de peste 300 de persoane. (...) dacă am avea numărul normal, atunci s-ar forma echipe care ar trebui să se schimbe mult mai des”, spune el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici