Descinderi în Vama Ploieşti: Directorul Biroului Vamal, ridicat de anchetatori. Sunt vizate firme de import-export legume şi fructe şi vameşi

Procurorii DNA Bucureşti şi poliţiştii IGPR fac joi la prânz mai multe descinderi în Vama Ploieşti, fiind vizate firme de import-export de legume şi fructe, precum şi angajaţi ai Autorităţii Vamale acuzaţi de luare de mită.

105 afișări
Imaginea articolului Descinderi în Vama Ploieşti: Directorul Biroului Vamal, ridicat de anchetatori. Sunt vizate firme de import-export legume şi fructe şi vameşi

Descinderi în Vama Ploieşti (Imagine: Adi Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, vor fi verificate toate firmele care fac activităţi de import şi export de legume şi fructe, iar din birourile Autorităţii Naţionale Vamale vor fi ridicate acte şi documente privind activitatea acestora.

Suse judiciare au afirmat că sunt vizaţi angajaţi ai ANV care sunt acuzaţi de luare de mită.

Directorul Vămii Ploieşti, ridicat de anchetatori

Directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fost ridicat de către anchetatori joi la prânz. A fost suit într-un autoturism Cielo cu număr de Bucureşti, cu care au plecat, anchetatorii refuzând să facă orice comentariu.

La câteva minute după ce şeful Vămii Ploieşti a ieşit din sediul Biroului Vamal împreună cu anchetatorii, au părăsit clădirea alte câteva persoane, unele având plicuri în fomat A4, care conţineau, cel mai probabil, documente.

Persoanele respective au urcat apoi într-o dubă cu număr de Bucureşti, după care maşina a demarat în trombă, cu girofarul pornit.

Potrivit unor surse din cadrul Vămii Ploieşti, procurorii anticorupţie au percheziţionat o maşină marca Skoda Octavia, cu număr de Bucureşti, care ar aparţine Biroului Vamal şi ar fi utilizată de către şeful vămii, Cornel Costea.

Activitatea Vămii Ploieşti nu a fost întreruptă, potrivit comisionarilor vamali, aproape 30 de tir-uri aflându-se în parcarea situată în apropiere de Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova.

Şoferii autovehiculelor, cei mai mulţi dintre ei cetăţeni străini, au declarat că reprezentanţii vămii nu le-au spus dacă operaţiunile de verificare a documentelor vor avea loc în cusrul zilei de joi sau vor fi nevoiţi să aştepte până vineri.

Printre cele 30 de tir-uri sunt camioane din Românmia, Turcia, Republica Moldova şi Serbia.

La rândul lor, comisionarii vamali spun că activitatea Vămii Ploieşti nu a fost întreruptă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici