Deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă, la spital după ce a fost înjunghiat de un alt bărbat

Un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă a fost înjunghiat de către un alt bărbat încarcerat, în spitalul închisorii, victima fiind transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

79 afișări
Imaginea articolului Deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă, la spital după ce a fost înjunghiat de un alt bărbat

Deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă, la spital după ce a fost înjunghiat de un alt bărbat (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat al Spitalului Penitenciarului Poarta Albă, incidentul s-a produs duminică, în jurul orei 21.30, în secţia de psihiatrie a unităţii, unde în urma unui conflict spontan un deţinut în vârstă de 25 de ani a fost înjunghiat de un alt deţinut în vârstă de 18 ani.

Victima a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, în prezent starea sa de sănătate fiind stabilă.

Deţinutul rănit este condamnat la o pedeapsă de patru ani şi două luni pentru tentativă de tâlhărie. El este recidivist şi execută pedeapsa privativă de libertate în regim de maximă siguranţă.

Deţinutul agresor execută o pedeapsă privativă de libertate în regim semideschis, având o condamnare de doi ani şi jumătate pentru tentativă de furt calificat.

Conducerea penitenciarului a început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul, fiind sesizat şi Parchetul Judecătoriei Medgidia.

De asemenea, va fi sesizată comisia de individualizare a pedepselor privative de libertate, pentru includerea deţinutului în vârstă de 18 ani în categoria deţinuţilor care prezintă risc pentru siguranţa penitenciarului şi implicit a schimbării regimului de executare în regim de maximă siguranţă, a mai precizat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici