Deţinutul de la Penitenciarul Aiud care a fugit de la un punct de lucru, prins în Munţii Apuseni

Deţinutul de la Penitenciarul Aiud care a fugit de la un punct de lucru, marţi după-amiază, a fost prins în zona Bucium-Cerbi, din Munţii Apuseni, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba.

275 afișări
Imaginea articolului Deţinutul de la Penitenciarul Aiud care a fugit de la un punct de lucru, prins în Munţii Apuseni

Deţinutul de la Penitenciarul Aiud care a fugit de la un punct de lucru, prins în Munţii Apuseni (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că deţinutul de la Penitenciarul Aiud, care a părăsit, marţi după-amiază, punctul de lucru la care fusese repartizat, a fost prins în Munţii Apuseni.

"Deţinutul a fost prins de o patrulă de jandarmi care participa împreună cu o echipă de poliţişti la căutările evadatului. Acesta a fost prins în zona Bucium-Cerbu, judeţul Alba, din Munţii Apuseni", a declarat Jurcoveţ.

Un deţinut al Penitenciarului Aiud, care ispăşea un an de închisoare pentru furt calificat, în regim deschis, a părăsit, marţi după-amiază, punctul de lucru la care fusese repartizat, fiind căutat de personalul unităţii, poliţişti şi jandarmi.

Marţi, în jurul orei 15.20, deţinutul Buzgar Marcel Nicolae, în vârstă de 28 de ani, condamnat definitiv la un an de închisoare pentru furt calificat, cu domiciliul în localitatea Câmpeni, judeţul Alba, care îşi executa pedeapsa în regim deschis, a părăsit punctul de lucru exterior din Teiuş la care era repartizat, potrivit unui comunicat al Penitenciarului Aiud.

În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces în posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Alba şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici