Dezbatere aprinsă în SUA, după ce un copil de 10 ani a fost condamnat pentru că a urinat într-o parcare

Condamnarea unui copil de 10 ani pentru că a urinat într-o parcare din Mississippi a stârnit o amplă dezbatere în SUA.

348 afișări
Imaginea articolului Dezbatere aprinsă în SUA, după ce un copil de 10 ani a fost condamnat pentru că a urinat într-o parcare

Dezbatere aprinsă în SUA, după ce un copil de 10 ani a fost condamnat pentru că a urinat într-o parcare

Băiatul se numeşte Quantavious Eason. El a fost plasat în perioada de probă pentru trei luni şi va trebui să scrie un eseu despre fostul mare jucător de baschet Kobe Bryant. Decizia aparţine judecătorului. Iniţial, procurorii au vrut ca Eason să scrie un eseu despre decenţa publică, dar judecătorul l-a schimbat într-un articol despre Bryant, deoarece tânărului îi place baschetul.

Copilul a fost văzut de poliţişti în timp ce urina lângă portiera maşinii mamei sale. Maşina se afla într-o parcare, iar copilul fusese lăsat singur de mama sa care se afla în cabinetul unui avocat.

Incidentul a avut loc în luna august, iar sentinţa a fost pronunţată săptămâna aceasta de un tribunal din Mississippi. Iniţial, avocatul a cerut respingerea cazului, însă solicitarea a fost respinsă.

„M-am gândit că orice judecător sensibil va respinge complet acuzaţia”, a spus avocatul Carlos Moore.

El a sugerat că decizia are conotaţii rasiale.

„Nu cred că există un bărbat în America care să nu fi urinat discret în public. A urinat lângă maşina din spatele uşii, fără să se expună nimănui. Nu ar fi fost reţinut, urmărit sau condamnat dacă ar fi fost de altă culoare, rasă”, a adăugat Moore.

Mama consideră că sentinţa nu a fost corectă şi a relatat că în timpul primelor audieri copilul nu a fost încătuşat, dar a stat într-o celulă. Şi membrii unor organizaţii civice consideră că decizia nu are sens şi critică modul în care oficialii consumă resursele contribuabililor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
copi,
condamnare,
parcare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici