Cum se dezvoltă rezidenţial în România: Ansamblul de locuinţe din Nordul Capitalei care se baza pe un drum de pământ pentru acces. După închiderea sa, locatarii stau la coadă cu maşina şi două ore pentru a ieşi din „cartier”

Complexul Greenfield din Băneasa, în care sunt în prezent, potrivit Primăriei Capitalei 5.000 de locuitori, iar conform companiei dezvoltatoare un total de 6.000 de locuinţe pe un teren cu o suprafaţă de 60 de hectare, depinde acum integral de un drum cu o bandă pe sens care se intersectează cu o bretea de acces din DN1 spre Centura Capitalei, după ce Primăria Bucureştiului a blocat accesul maşinilor pe drumul forestier, neasfaltat, dintre str. Erou Iancu Nicolae şi Greenfield, care străbătea Pădurea Băneasa.

809 afișări
Imaginea articolului Cum se dezvoltă rezidenţial în România: Ansamblul de locuinţe din Nordul Capitalei care se baza pe un drum de pământ pentru acces. După închiderea sa, locatarii stau la coadă cu maşina şi două ore pentru a ieşi din „cartier”

Cum se dezvoltă rezidenţial în România: Un ansamblu din nordul Capitalei cu 5.000 de locuitori se baza pe un drum de pământ pentru acces, iar după închiderea sa, locatarii stau la coadă cu maşina şi două ore pentru a ieşi din „cartier”

Astfel, până acum, cei 5.000 de locuitori ai cartierului unde se vindeau 40-50 de apartamente pe lună depindeau de un drum neasfaltat, prin pădure pentru acces, în contextul în care drumul asfaltat se intersectează cu o bretea aglomerată în permanenţă. De asemenea, complexul nu este racordat nici la sistemul de apă şi nici la sistemul de canalizare al Bucureştiului, acesta având propriul sistem de epurare.

Bartosz Puzdrowski, directorul general al Impact Developer&Contractor, dezvoltatorul imobiliar al Greenfield Băneasa, licenţiat în filozofie, a spus că următorul pas de dezvoltare al companiei, după modelul Greenfield Băneasa este în Ghencea, un alt cartier al Bucureştiului sufocat de trafic, unde primăria doar a promis că va îmbunătăţi infrastructura rutieră. Pe de altă parte, preţurile din Greenfield rivalizează cu cele din ansamblurile imobiliare construite în zona de sud a Capitalei şi din Popeşti Leordeni, unde de asemenea există probleme cu sistemul de canalizare şi de apă curentă.

Primarul General, Gabriela Firea, a prezidat  astăzi  prima şedinţa de lucru la care au participat  toţi factorii implicaţi în problemă drumului de acces în cartierul Greenfield Băneasa, pentru găsirea unei soluţii concrete şi legale privind  deblocarea  situaţiei.
La sfârşitul săptămânii trecute drumul pe care circulau locuitorii ansamblului Greenfield a fost închis, în urmă unei decizii definitive a instanţei, care îl consideră drum forestier. Măsură închiderii drumului a dus la blocaje în trafic, cetăţenii fiind nevoiţi să folosească o singură variantă de intrare şi ieşire din cartier, mult mai lungă şi insuficienţă pentru cei 5000 de locuitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici