Digitalizare la MMPS. Violeta Alexandru: Administraţia din România a rămas mult în urmă

Instituţiile din subordinea Ministerului Muncii au termen până în 15 august să implementeze soluţii pentru comunicarea online cu cetăţenii, a anunţat ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Potrivit acesteia, lumea s-a schimbat, iar administraţia din România a rămas mult în urmă.

245 afișări
Imaginea articolului Digitalizare la MMPS. Violeta Alexandru: Administraţia din România a rămas mult în urmă

Digitalizare la MMPS. Violeta Alexandru: Administraţia din România a rămas mult în urmă

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, pe Facebook, că românii care vor să comunice cu Casele de Pensii, Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau cu Autoritatea pentru Plăţi şi Inspecţii Sociale vor putea să facă acest lucru în sistem electronic.

„Aşadar, cei care doresc să comunice electronic cu instituţiile din coordonarea mea, aşa vom proceda. Cât mai comod pentru dânşii pentru că pentru ei muncim. Prin e-mail, fie prin portalurile instituţiilor, vom comunica. Instituţiile din subordinea MMPS au termen până la 15 august să implementeze acest mecanism de comunicare cu cetăţenii. Ordinul este semnat!”, a scris Violeta Alexandru pe reţeaua de socializare.

Potrivit acesteia, cei care au nevoie de serviciile Ministerului Muncii vor face un singur drum, la final – pentru ridicarea documente solicitate după confruntarea documentelor trimise prin mijloace electronice cu originalul.

„Fără alte drumuri, fără stat la cozi, fără a sta aplecat ca să poţi să auzi ce spune angajatul din spatele zidului pe care, până de curând, îl vedeai printr-un mic geam. Pensionarul în picioare, funcţionarul comod pe scaun. La Bucureşti, am schimbat lucrurile radical din acest punct de vedere. Chiar o să fac o nouă verificare pe teren”, a mai scris ministrul.

Violeta Alexandru a anunţat că „pentru cetăţenii care doresc să aplice pentru dreptul lor prin transmiterea documentelor la ghişeu, bineînţeles că vor putea face acest lucru în continuare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici