DIICOT Iaşi: Până în prezent NU au mai fost găsite alte dispozitive explozive

Procurorii DIICOT Iaşi care fac cercetări în cazul atentatului cu bombă de la Facultatea de Electronică precizează, într-un comunicat de presă transmis marţi, că până în prezent nu au mai fost găsite alte dispozitive explozive, iar cercetările în acest dosar continuă.

165 afișări
Imaginea articolului DIICOT Iaşi: Până în prezent NU au mai fost găsite alte dispozitive explozive

DIICOT Iaşi: Până în prezent NU au mai fost găsite alte dispozitive explozive (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

Marţi, la ora ora 13,00, ora programată o conferinţă de presă la sediul DIICOT Iaşi, în care anchetatorii ar fi urmat să furnizeze informaţii despre ancheta în cazul bărbatului care cu o zi în urmă a încercat să detoneze o bombă la Facultatea de Electronică din Iaşi.

După o oră, jurnaliştilor care erau prezenţi acolo li s-a comunicat că nu va mai avea loc o conferinţă de presă, reprezentanţii DIIICOT distribuind o notă de presă.

"Ieri (luni - nr.), la ora 9.20, inculpatul S.T.O. s-a prezentat la sediul Universităţii Tehnice «Gheorghe Asachi», în amfitretrul Alexandru Climescu, unde se desfăşura examenul de licenţă, ameninţând cele 45 de persoane - 41 de studenţi şi patru cadre didactice - cu detonarea unui dispozitiv exploziv. În cauză, în urma cercetărilor s-a dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore", se menţionează în documentul citat.

De asemenea, procurorii spun că, având în vedere gravitatea faptelor, s-a dispus ca expertiza psihiatrică în cazul bărbatului să fie făcută de către specialişti ai Institutului de Medicină Legală din Iaşi, "urmând ca în funcţie de rezultatul expertizei să se dispună măsurile legale faţă de inculpat".

Procurorii DIICOT Iaşi mai precizează că până în prezent nu au mai fost găsite alte dispozitive explozive, iar cercetările în acest dosar continuă.

Oliver Stan, bărbatul care a încercat să detoneze o bombă într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică din Iaşi, a fost reţinut, în noaptea de luni spre marţi, pentru acte de terorism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici