DIICOT: Judecătoria sectorului 5 urmează să decidă în cazul şantajiştilor unei clinici medicale - VIDEO

Judecătoria sectorului 5 Bucureşti va judeca, luni, propunerea procurorilor DIICOT de arestare a celor trei tineri care au şantajat o clinică privată, pentru a nu divulga date confidenţiale ale pacienţilor, suma cerută de învinuiţi fiind cea mai mare solicitată în România într-un caz de şantaj.

164 afișări
Imaginea articolului DIICOT: Judecătoria sectorului 5 urmează să decidă în cazul şantajiştilor unei clinici medicale - VIDEO

DIICOT: Judecătoria sectorului 5 urmează să decidă în cazul şantajiştilor unei clinici medicale

După ce au fost prinşi în flagrant delict primind banii ceruţi, în noaptea de 12 spre 13 martie, cei trei tineri au fost reţinuţi, în baza unei ordonanţe de 24 de ore, pentru şantajarea clinicii medicale de la care au cerut 300.000 de euro, pentru a nu divulga date confidenţiale ale pacienţilor pe care le-au obţinut prin accesul nelegal la sistemul informatic al unităţii, informează DIICOT.

Surse judiciare susţin că cei trei ar fi şantajat Clinica Medlife.

Cei trei acuzaţi vor fi prezentanţi, luni la prânz, în faţa unui judecător al Judecătoriei sectorului 5 Bucureşti, care îi va audia şi va decide asupra propunerii de arestare preventivă, pentru 29 de zile, formulată de DIICOT.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Alin Alexandru Alexandrescu (34 de ani), Ecaterina-Luminiţa Alexandrescu (30 de ani) şi Ciprian Andrei Necula (20 de ani), pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces fară drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, perturbarea gravă, fără drept, a funcţionării unui sistem informatic, fraudă informatică şi şantaj.

Concret, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat, urmărind obţinerea unei sume considerabile de bani, prin compromiterea sistemului informatic aparţinând unei clinici medicale din municipiul Bucureşti, urmată de ameninţarea cu publicarea datelor confidenţiale ale pacienţilor clinicii.

În acest scop, liderul grupării, inculpatul Alin-Alexandru Alexandrescu ar fi accesat, fără drept, adresele de e-mail utilizate de către persoane din conducerea clinicii, precum şi sistemul informatic al clinicii şi a copiat bazele de date ale aplicaţiei informatice de gestionare a datelor de stare civilă, tratamentelor medicale precum şi altor date confidenţiale ale pacienţilor.

Ulterior, prin intermediul poştei electronice, inculpatul Alexandrescu i-ar fi contactat pe reprezentanţii clinicii şi le-a pretins suma de 300.000 euro, sub ameninţarea că, în caz contrar, va publica pe internet datele confidenţiale ale pacienţilor, situaţie de natură a perturba grav activitatea clinicii.

Cazuistica română relevă că suma cerută de cei trei într-un astfel de caz este cea mai mare solicitată, precizează surse judiciare.

Cercetările în acest caz au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul DCCO-SCCI, iar suportul tehnic al acţiunii a fost asigurat de către DOS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici