Director de Centru Educaţional: Avem soluţii pentru a redeschide centrele private din vară

  • Cursurile s-ar putea organiza cu jumătate din copii
  • Copiilor li s-ar lua temperatura la sosire şi în timpul zilei
  • Fiecare grupă ar avea program de masă şi de ieşit în curte diferit
492 afișări
Imaginea articolului Director de Centru Educaţional: Avem soluţii pentru a redeschide centrele private din vară

Sursa foto: Profimedia

Vestea că şcolile şi grădiniţele îşi ţin porţile închise până în septembrie a venit ca un cutremur pentru învăţământul privat. În cazul a sute de centre educaţionale private, businessul atârnă de un fir de aţă, după închiderea acestora din cauza epidemiei de COVID 19.

„A rămas perioada de vară care la stat oricum nu era ocupată, însă pentru învătământul privat înseamnă activitate. Noi nu ştim unde ne încadrăm, rămânem închişi, deschidem. Nu ne spune nimeni ceva concret”, a declarat Ana Cozma, directoarea a unui centru educaţional din Bucureşti pentru MEDIAFAX.

Pentru a putea să îşi redeschidă porţile Ana s-a gândit la câteva soluţii concrete, care să respecte toate normele de igienă şi distanţare socială.

„Structura ar putea merge şi cu un număr mai redus de copii. Împărţin grupele în jumătate, într-o zi să vină o parte în alta cealaltă parte. Am lua măsuri stricte pe parte de igienă, pe parte de triaj, să iei temperatura copiilor la venire dar şi pe parcursul zilei. Să fim mult mai atenţi, cu mult mai mare grijă faţă de copii”, a mai povestit Ana Cozma.

Luni reprezentanţii învăţământului privat s-au întâlnit cu oficialii Ministerului Educaţiei pentru a găsi soluţii şi pentru a discuta despre redeschiderea centrelor educaţionale private. Momentan însă nu a fost găsită o soluţie.

„Săptămâna aceasta va mai urma o altă întalnire cu reprezentantilor şcolilor particulare  pentru a se identifica soluţiile privind susţinerea acestui tip de învăţământ în această perioadă de pandemie. Ministerul Educaţiei şi Cercetării va comunica public soluţiile identificate”, a declarat Cristian Tănase purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei pentru MEDIAFAX.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici