Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională de Nord-Vest a demisionat

Claudiu Coşier, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), instituţie vizată de anchete privind o fraudă de 2,7 milioane de euro, a demisionat din funcţie, pe care o deţinea din 1999, invocând motive personale.

290 afișări
Imaginea articolului Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională de Nord-Vest a demisionat

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională de Nord-Vest a demisionat (Imagine: Northfoto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Consiliul de Dezvoltare Regională (CDR), preşedintele acestui for, Horea Uioreanu, care este şi şeful Consiliului Judeţean Cluj, a luat act de demisia directorului Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), Claudiu Coşier, spunând că demisia este "un act unilateral", şi a decis numirea unui director interimar, până la organizarea concursului pe post.

Astfel, Sanda Catană, director executiv la Direcţia Implementare POR din ADRNV, va asigura interimatul funcţiei şi va avea în sarcină derularea proiectelor existente, precum şi buna desfăşurare a activităţii agenţiei.

"Cât priveşte acţiunea comisiei de cercetare prealabilă disciplinară, stabilită prin hotărârea CDR şi care cercetează încălcarea unor prevederi din Legea 315/2004 actualizată privind dezvoltarea regională, aceasta îşi va continua activitatea în cadrul ADRNV şi va prezenta un raport în şedinţa de plen a Consiliului pentru Dezvoltare Regională", arată în comunicat Horea Uioreanu.

Reprezentanţii CDR au precizat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că demisia lui Claudiu Coşier a avut la bază motive personale şi că activitatea comisiei de cercetare prealabilă disciplinară este legată de cazul de fraudă în care a fost arestată preventiv contabila ADRNV, Cosmina Druţă.

"Consiliul de Dezvoltare Regională a decis, la începutul lunii februarie, înfiinţarea unei comisii de cercetare prealabilă disciplinară care să înceapă o anchetă legată de cazul de fraudă în care a fost arestată contabila ADRNV Cosmina Druţă. S-au cerut şi explicaţii directorului Claudiu Coşier, dar acesta nu s-a prezentat la audieri", au afirmat reprezentanţii CDR.

Claudiu Coşier a fost ales în funcţia de director al ADRNV în anul 1999.

ADRNV a fost constituită prin Hotărârea nr. 4/ 16.12.1998 a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR) al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, ca organism de utilitate publică, cu personalitate juridică, ce acţionează în domenii specifice dezvoltării regionale.

ADRNV este organul executiv al Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

Regiunea de Nord-Vest (Transilvania de Nord) este una din cele opt regiuni de dezvoltare din România şi include şase judete: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj.

Contabila Cosmina Druţă de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi a Institutului de Cercetare a fost deferită justiţiei anul trecut, pentru că în complicitate cu soţul ei ar fi falsificat 170 ordine de plată în valoare de 2,7 milioane euro, banii intrând în contul unei firme a familiei sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici