DNA cere arestarea directorului Complexului Energetic Oltenia şi a altor doi şefi din instituţie

Procurorii DNA de la structura teritorială Craiova au cerut, joi, la Tribunalul Dolj, arestarea preventivă a directorului general al CEO Olteania, Laurenţiu Ciobotărică şi a altor doi şefi din cadrul instituţiei, pentru presupuse fapte de abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu.

322 afișări
Imaginea articolului DNA cere arestarea directorului Complexului Energetic Oltenia şi a altor doi şefi din instituţie

DNA cere arestarea directorului Complexului Energetic Oltenia şi a altor doi şefi din instituţie (Imagine Silviu Matei / Mediafax FOTO)

Printr-un comunicat de presă, Direcţia Naţională Anticorupţie - structura teritorială Craiova anunţă că s-a solicitat la Tribunalul Dolj arestarea preventivă a directorului general executiv al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, a directorului Divizia Minieră SC CEO SA Tîrgu Jiu, Daniel Antonie, dar şi a Dorinei Jianu, director Legislaţie şi Guvernanţă Corporativă în cadrul SC CEO SA Tîrgu Jiu. Anchetatorii susţin că cei trei sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu.

“La data de 22 decembrie 2015, inculpaţii Ciobotărică Ion Laurenţiu, în calitate de preşedinte al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu şi Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu, au aprobat şi acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensaţie financiară constând în 5 remuneraţii fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiaşi Directorat, respectiv 128.100 lei”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii notează că cei doi ar fi beneficiat de sprijinul Dorinei Jianu, care i-ar fi ajutat din funcţia sa de şef la Direcţia Juridică.

“Concret, inculpatul Ciobotărică Laurenţiu, în înţelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenţionat diverse prevederi legale şi situaţii de fapt pentru a crea confuzie şi a da o aparenţă de legalitate acţiunilor lor ilicite”, se mai notează în comunicat.

Înainte de toate acestea, directorul general Ciobotărică ar fi încercat, în mai multe rânduri, să scapre de persoana pe care o renumerase financiar în mod ilegal.

Prin acţiunile lor, cei trei ar fi prejudiciat CEO Oltenia cu 128.100 de lei, susţine DNA.

În acelaşi caz, Laurenţiu Ciobotărică a fost reţinut pentru 24 de ore pe 12 mai. Atunci dosarul se afla în instrumentare la structura din Târgu Jiu. După ce ordonanţa de reţinere a expirat, procurorii nu au mai propus arestarea directorului. După această măsură şi după mai multe audieri, cazul a fost preluat de DNA Craiova.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici