DNA Cluj a extins cercetările în dosarul fraudei de la bacalaureat şi pentru sesiunea din 2009

DNA Cluj a extins cercetările în dosarul fraudării examenului de bacalaureat din Cluj şi pentru sesiunea din 2009, procurorii susţinând că toate persoanele cercetate în acest caz sunt anchetate şi pentru fraudarea examenului de bacalaureat, în 2009, la Grupul Şcolar "Alexandru Borza".

70 afișări
Imaginea articolului DNA Cluj a extins cercetările în dosarul fraudei de la bacalaureat şi pentru sesiunea din 2009

DNA Cluj a extins cercetările în dosarul fraudei de la bacalaureat şi pentru sesiunea din 2009 (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Luni, Curtea de Apel Cluj a judecat recursul directorului adjunct al Colegiului "Edmond Nicolau" din Cluj-Napoca, Ioan Văidăhăzan, arestat în cazul lucrărilor xeroxate găsite la examenul de bacalaureat, împotriva unei sentinţe a Tribunalului Cluj care a dispus prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare în cazul acestuia.

Procurorul DNA a arătat, în faţa instanţei, că Văidăhăzan este cercetat pentru fraudarea examenului de bacalaureat şi în anul 2009, când acesta a fost preşedintele comisiei de bacalaureat la Grupul Şcolar "Alexandru Borza" din Cluj-Napoca.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, toate persoanele inculpate în dosarul lucrărilor xeroxate găsite, în acest an, la examenul de bacalaureat din Cluj sunt cercetate şi pentru fraudarea examenului din 2009, cinci persoane depunând până acum declaraţii în acest sens.

Tiberiu Ban, avocatul lui Văidăhăzan, a cerut judecătorilor cercetarea în stare de libertate a acestuia pe motiv că nu prezintă un pericol pentru ordinea publică, are pregătire superioară şi şi-a schimbat atitudinea, fiind cooperant, nu se va sustrage de la anchetă şi nu va influenţa aflarea adevărului.

Pe de altă parte, procurorul DNA a cerut respingerea recursului, susţinând că există suspiciuni întemeiate că Văidăhăzan a comis faptele, iar eliberarea sa ar crea insecuritate în rândul opiniei publice.

Curtea de Apel Cluj se va pronunţa, luni, asupra recursului.

Directorul adjunct al Liceului "Edmond Nicolau" din Cluj-Napoca, Ioan Văidăhăzan, a fost arestat, în 14 iulie, pentru luare de mită, de Tribunalul Cluj, în cazul lucrărilor xeroxate găsite la examenul de bacalaureat.

Alături de el a fost arestat şi directorul Grupului Şcolar "Alexandru Borza" din Cluj-Napoca, Ioan Rus, pentru trafic de influenţă.

Cei doi au fost arestaţi de Tribunalul Cluj, la propunerea procurorilor DNA, Rus pentru 29 de zile, iar Văidăhăzan pentru 20 de zile. Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă Curtea de Apel Cluj le-a respins.

Săptămâna trecută, Tribunalul Cluj a prelungit mandatul de arestare în cazul lui Ioan Văidăhăzan cu 30 de zile, iar acesta a atacat cu recurs această măsură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici