Locic şi-a cumpărat în leasing un Maybach de 500.000 de euro pe care l-a lăsat gaj la cămătari. Vezi aici rechizitoriul

Omul de afaceri Marius Locic şi-a cumpărat în leasing, pentru una din firmele sale, un Maybach de jumătate de milion de euro, maşina fiind recuperată de un executor judecătoresc de la un cămătar, potrivit declaraţiei date de patronul firmei de leasing în faţa procurorilor DNA.

686 afișări
Imaginea articolului Locic şi-a cumpărat în leasing un Maybach de 500.000 de euro pe care l-a lăsat gaj la cămătari. Vezi aici rechizitoriul

DNA: Locic şi-a cumpărat în leasing un Maybach de 500.000 de euro pe care l-a lăsat gaj la cămătari (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Vezi aici rechizitoriul

Declaraţia lui El Feki Tarek, patronul Toyo Motor Leasing IFN SA, susţine, într-o declaraţie dată în 27 aprilie 2010 şi citată în rechizitoriul întocmit de DNA în cazul Voicu-Locic-Costiniu-Căşuneanu, că, în anii 2008 şi 2009, Marius Locic, "prin firmele sale SC Locic Imobiliare şi Promo Atac", a cumpărat circa 60 de maşini de la compania pe care o conduce. El Feki Tarek susţine că 40 dintre maşinile luate în leasing de firmele lui Locic au o valoare "de peste 10.000 de euro", alte 19 costă "peste 20.000 de euro" şi una, un Maybach, are o valoare de 500.000 de euro.

Patronul firmei de leasing susţine că, începând cu luna octombrie 2009, "cele două firme au încetat să mai plătească ratele, iar acest lucru a durat circa şase luni".

"Firma noastră, în fiecare lună, îi trimitea adrese, direct sau prin avocat, pentru reluarea plăţilor. Modul în care firmele lui Marius Locic ne achitau lunar ratele scadente era biletul la ordin. Timp de un an şi jumătate de la data încheierii contractului am primit lunar bilete la ordin, pe care le-am încasat, neîntâmpinând sub acest aspect nicio dificultate. Când m-am referit la cele şase luni în cursul cărora firmele lui Marius Locic nu au mai plătit ratele pentru maşini, precizez că este vorba despre faptul că acele firme debitoare nu mai aveau disponibil în cont", susţine patronul firmei de leasing în declaraţia dată procurorilor DNA.

Acesta susţine că Locic, "prin intermediul contabilei sale, doamna Vali", purta frecvent discuţii cu reprezentanţii firmei, cerându-le amânări la plată.

"La un moment dat am citit în presă că Marius Locic a încercat să scoată din ţară un Rolls-Royce achiziţionat de la o altă firmă de leasing şi, având temerea că va proceda şi cu maşina noastră la fel, i-am cerut să aducă la sediul firmei noastre toate maşinile achiziţionate, pentru a le vedea. Marius Locic nu a dat curs solicitării noastre şi a refuzat sistematic să vină cu maşinile la sediul firmei să le vedem, refuzuri ce au fost exprimate în scris. Printre motivaţiile aduse de Marius Locic au fost şi acelea că toate maşinile se află la angajaţii lui, iar el nu-i poate găsi", mai susţine patronul Toyo Motor Leasing IFN SA.

În aceste condiţii, acesta susţine că firma sa a apelat la un executor judecătoresc şi a reuşit astfel să recupereze 20 de maşini şi, ulterior, pe toate celelalte, în cadrul unei "operaţiuni" ce a durat până în luna aprilie 2010, la finalul căreia omul de afaceri a dat declaraţia la DNA.

"În perioada în care am apelat la executorul judecătoresc, am depistat la un cămătar Maybach-ul cumpărat de Marius Locic, iar acel cămătar mi-a spus că este proprietarul maşinii, deoarece i-a dat bani lui Marius Locic", spune El Feki Tarek în declaraţia dată la DNA şi citată în rechizitoriul din dosarul senatorului Voicu.

Implicarea lui Locic în dosarul Voicu a venit după ce El Feki Tarek a depus pe numele lui Locic o plângere penală pentru înşelăciune tocmai în contextul achiziţiei de maşini de la firma de leasing.

Senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procesul în care cei patru vor fi judecaţi va începe în 14 iulie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici