Voicu, Costiniu, Căşuneanu şi Locic, trimişi în judecată pentru corupţie

Senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la trafic de influenţă şi, respectiv, cumpărare de influenţă.

80 afișări
Imaginea articolului Voicu, Costiniu, Căşuneanu şi Locic, trimişi în judecată pentru corupţie

Voicu, Costiniu, Căşuneanu şi Locic, trimişi în judecată pentru corupţie (Imagine: Mediafax Foto)

Procesul va începe în 14 iulie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Senatorul Cătălin Voicu, aflat în arest preventiv, va fi judecat pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie.

Alături de acesta vor fi judecaţi Florin Costiniu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a instanţei supreme, pentru complicitate la trafic de influenţă, Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, preucm şi Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare S.R.L, acuzat de cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie.

Procurorii au stabilit că în anul 2009, Cătălin Voicu a pretins de la Costel Căşuneanu, în mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani totalizând 260.000 de euro, din care a primit 200.000 de euro, promiţând că în schimb va interveni pe lângă magistraţii Secţiei Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie investiţi cu soluţionarea unui dosar având ca obiect litigiul dintre SC PA&CO Internaţional SRL Bacău şi CNADNR şi-i va determina pe aceştia să adopte o soluţie favorabilă societăţii comerciale la care Costel Căşuneanu era asociat.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca acest dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici