Doctorul Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Ministrul Interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, l-a propus pe prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

151 afișări
Imaginea articolului Doctorul Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Doctorul Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (Imagine: Mediafax Foto)

Doctorul Adrian Streinu-Cercel (53 de ani) va coordona direcţiile de asistenţă medicală şi sănătate publică, resurse umane, juridic şi relaţii internaţionale din cadrul Ministerului Sănătăţii, informează instituţia.

Prof dr. Adrian Streinu Cercel, un recunoscut specialist în boli infecţioase, este absolvent al Facultăţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", promoţia 1982, iar din anul 2006 este profesor doctor în cadrul aceleiaşi instituţii.

Din anul 2007, până în prezent,Streinu-Cercel a ocupat funcţia de manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş". Începând din anul 1988, acesta a ocupat o serie de funcţii în cadrul Ministerului Sănătăţii.

În anul 2005, Streinu-Cercel a fost consilier al Ministrului Sănătăţii Publice. De altfel, între 2001-2003, a deţinut funcţia de consilier al Ministrului Sănătăţii şi Familiei, între 2000 şi 2003 fiind reprezentantul României la ONU pentru infecţia HIV/SIDA.

În 1998, Streinu Cercel a devenit membru al Agenţiei de Dezvoltare a Învăţământului şi Cercetării Universitare - Ministerul Învăţământi Naţionale, după ce între 1997-2007 a fost director general al Institutului de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş.

Între 1997- 2006, el a deţinut postul de preşedinte al Comisiei Naţionale de Luptă anti-SIDA a Ministerului Sănătăţii, în 1997 fiind şi vicepreşedinte al Societăţii Române pentru Studiul Ficatului "Dr. Herbert Falk".

Între 1996 -1997, Streinu Cercel a fost director general al Direcţiei de Medicină Preventivă şi Promovare a Sănătăţii din Ministerul Sănătăţii, după ce între 1990 şi 1997 a fost director medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Colentina.

Între 1988 -1999, el a fost consilier al Ministrului Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici