Doi bărbaţi, reţinuţi după ce au ameninţat cu pistolul o persoană pentru a le da 20.000 de lei

Doi bărbaţi au fost reţinuţi după ce, în 7 februarie, au ameninţat cu un pistol neletal şi l-au lovit în cap pe un bărbat în timp ce înmâna unui cunoscut suma de 20.000 de lei, în ajutorul acestuia sărind prieteni, iar tâlharii au fugit fără bani, însă şi-au pierdut arma.

175 afișări
Imaginea articolului Doi bărbaţi, reţinuţi după ce au ameninţat cu pistolul o persoană pentru a le da 20.000 de lei

Doi bărbaţi, reţinuţi după ce au ameninţat cu pistolul o persoană pentru a le da 20.000 de lei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Duminică, Poliţia Capitalei informează că su fost identificaţi şi reţinuţi doi bărbaţi de 29, respectiv 37 de ani, suspectaţi de comiterea unei tentative de tâlhărie prin folosirea unei arme neletale.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în 7 februarie, în jurul orelor 12.30, a fost sesizată cu privire la faptul că, pe o stradă din sectorul 3, a avut loc o altercaţie în care au fost implicate mai multe persoane.

Poliţiştii bucureşteni s-au deplasat de urgenţă la faţa locului unde au identificat trei persoane ce susţineau că ar fi fost agresate de către doi bărbaţi necunoscuţi care ar fi intenţionat să sustragă de la una dintre victime o sacoşă în care se afla o sumă de bani.

Totodată, la faţa locului, poliţiştii au găsit un pistol neletal care ar fi fost abandonat de către suspecţi în încercarea de a-şi asigura scăparea.

Demarând verificările în acest caz, judiciariştii Capitalei au stabilit faptul că, în acea zi, una dintre părţile vătămate s-ar fi deplasat pe o stradă din sectorul 3 pentru a înmâna o sumă de bani - aproximativ 20.000 de lei, unui cunoscut, cu titlu de împrumut.

În acel moment, acesta ar fi fost atacat de către doi bărbaţi care l-ar fi ameninţat cu un pistol neletal, solicitându-i banii şi lovindu-l totodată cu arma în zona capului.

Întrucât partea vătămată a început să strige după ajutor, în spijinul său au intervenit doi bărbaţi, cunoştinţe ale acestuia, care se aflau în apropiere. În acest moment între cei cinci s-a produs o altercaţie, în urma căreia cei doi suspecţi ar fi pierdut pistolul pe care îl aveau asupra lor, în demersul de a-şi asiguara scăparea.

Având în vedere aceste date, poliţiştii Capitalei, sprijiniţi de specialişti ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române au declanşat joi, 28 februarie, o amplă acţiune ce a condus la identificarea şi depistarea celor doi suspecţi, care au fost de altfel şi reţinuţi ulterior de către judiciariştii bucureşteni.

La acest moment, cercetările sunt continuate de către poliţiştii Capitalei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de tâlhărie, cu ambii suspecţi în stare de arest preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor comiterii faptei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici