Doi deţinuţi acuzaţi de înşelăciuni prin metoda "ACCIDENTUL", arestaţi preventiv

Doi deţinuţi încarceraţi la Galaţi care au înşelat din penitenciar, prin metoda "accidentul", trei persoane, de la care au primit ilegal aproape 30.000 de lei şi 6.000 de euro, au primit mandate de arestare preventivă emise de Judecătoria Brăila, informează Ministerul Public.

342 afișări
Imaginea articolului Doi deţinuţi acuzaţi de înşelăciuni prin metoda "ACCIDENTUL", arestaţi preventiv

Doi deţinuţi acuzaţi de înşelăciuni prin metoda "ACCIDENTUL", arestaţi preventiv (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

Un judecător de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Brăila a a dispus emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a doi deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, la cererea procurorilor care îi acuză de înşelăciune.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au cerut instanţei arestarea preventivă a lui Aurelian Victor Bucşă şi Ioniţă Culache, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Din probele anchetatorilor a rezultat că, în 4 martie 2014, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, Bucşă a sunat-o o persoană din Cluj-Napoca, pe care a indus-o în eroare prin metoda "accidentul", determinând-o să îi trimită, în cursul aceleiaşi zile, printr-un serviciu de transfer de bani, în trei rânduri, sumele de 5.000 de lei, 7.000 de lei şi 3.000 de euro.

În 9 şi 10 martie 2014, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, Culache a sunat două persoane domiciliate în Brăila, pe care le-a indus în eroare, în acelaşi mod, determinându-le să-i trimită 9.000 de lei şi 3.000 de euro, respectiv 17.500 de lei.

Pentru ridicarea sumelor de bani, Culache a apelat la prietena sa, Adriana Alina Radu, arestată şi ea preventiv în acest dosar. Aceasta a mers în locurile de întâlnire stabilite, unde, după o prealabilă supraveghere a victimelor şi după plecarea acestora, a ridicat banii din două pubele de gunoi amplasate la Parcul Monument şi Parcul Grădina Mare din Brăila.

Până în prezent, a fost recuperată o parte din totalul prejudiciului, cercetările continuând în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici