Metoda "ACCIDENTUL": Noi mandate de arestare pentru deţinuţi din Penitenciarul Giurgiu audiaţi într-un caz de înşelăciune

Cei cinci deţinuţi care-şi execută pedepsele în Penitenciarul Giurgiu şi care sunt suspectaţi de înşelăciune prin metoda "ACCIDENTUL" au primit noi mandate de arestare, vineri seară, în dosarul instrumentat de Poliţia Prahova, în acelaşi dosar fiind arestate şi trei femei.

1038 afișări
Imaginea articolului Metoda "ACCIDENTUL": Noi mandate de arestare pentru deţinuţi din Penitenciarul Giurgiu audiaţi într-un caz de înşelăciune

Metoda "ACCIDENTUL": Noi mandate de arestare pentru deţinuţi din Penitenciarul Giurgiu audiaţi într-un caz de înşelăciune (Imagine: Shutterstock)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Georgian Drăgan, Judecătoria Ploieşti a emis, vineri seară, mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele celor opt persoane, suspectate de înşelăciune prin metoda "accidentul", care au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Ploieşti joi, în urma a cinci percheziţii.

Cinci dintre cei opt suspecţi arestaţi preventiv sunt bărbaţi deţinuţi în Penitenciarul Giurgiu, ceilalţi trei suspecţi fiind femei.

Cei opt suspecţi au fost conduşi şi audiaţi, joi, la sediul Poliţiei Municipiului Ploieşti, în urma a cinci Percheziţii făcute în Bucureşti, Chiajna, Bărcăneşti, Dumbrava şi în Penitenciarul Giurgiu într-un dosar de înşelăciune prin metoda "accidentul". La percheziţiile făcute în Penitenciarul Giurgiu poliţiştii au descoperit telefoane mobile, cartele SIM şi accesorii pentru telefoanele mobile.

În acest dosar poliţiştii au identificat zece părţi vătămate şi au stabilit un prejudiciu de 30.000 de lei.

Metoda "ACCIDENTUL" este una dintre cele mai folosite metode de înşelăciune din ultima perioadă, iar în cele mai multe dintre situaţii cei care sunt înşelaţi sunt bătrânii. Victimele infractorilor primesc un telefon prin care apelantul spune că este fiul sau fiica şi că a fost implicat într-un accident rutier grav, în urma căruia trebuie să despăgubească victima accidentului şi să plătească avocatul. Infractorii cer victimelor să nu spună nimănui despre ce s-a întâmplat şi să trimită urgent sume mari de bani prin transfer rapid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici