Doi dintre bebeluşii grav răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti vor fi externaţi miercuri - VIDEO

Doi dintre bebeluşii grav răniţi în incendiul din Maternitatea Giuleşti vor fi externaţi, miercuri, după 30 de zile de tratament continuu în secţia de Terapie intensivă nou-născuţi a Spitalului de copii Grigore Alexandrescu.

34 afișări
Imaginea articolului Doi dintre bebeluşii grav răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti vor fi externaţi miercuri - VIDEO

Doi dintre bebeluşii grav răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti vor fi externaţi miercuri (Imagine: Adi Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)

"Este vorba despre doi fraţi gemeni, care aveau la naştere greutăţi între 1, 800 şi 2,200 kg. Bebeluşii au o stare de sănătate bună, iar rănile sunt aproape vindecate. Sunt primii bebeluşi aduşi la Spitalul Grigore Alexandrescu, după incendiul de la Giuleşti care sunt externaţi, ei având peste două kilograme şi fiind alăptaţi natural", au explicat medicii.

În 16 august, au fost aduşi la Spitalul Grigore Alexandrescu opt bebeluşi din secţia de ATI a Maternităţii Giuleşti, unde a izbucnit un incendiu. Trei bebeluşi au murit atunci pe loc.

Unul dintre cei opt a decedat însă la câteva ore de la internare, iar altul câteva zile mai târziu. Un al treilea a încetat din viaţă, după 27 de zile de la incendiu fiind continuu în stare gravă şi ventilat mecanic. Bebeluşul făcuse două stopuri respiratorii la locul accidentului, resuscitat, el a fost apoi permanent dependent de ventilaţia mecanică, fiind în stare critică, urmare a pierderilor de masă pulmonară prin leziuni inhalatorii severe, anunţau medicii.

Video Stirileprotv.ro

Ceilalţi nou-născuţi cu grade diferite de prematuritate şi leziuni termice au o evoluţie stabilă, sub tratament local şi general interdisciplinar. Sunt monitorizţi clinic, hematologic şi biochimic, primind terapie nutriţională şi imună şi îngrijiri de recuperare a prematurităţii.

Gemenii sunt primii bebeluşi care părăresc Spitalul de copii amelioraţi după 30 de zile de tratament. În spital vor mai rămâne alţi trei nou născuţi.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a deschis o anchetă în cazul incendiului din Secţie de terapie intensivă prematuri a Maternităţii Giuleşti, fiind arestată asistenta medicală, responsabilă cu supravegherea bebeluşilor, alte persoane fiind puse sub acuzare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici